Sari la conținut

Gheorghe Nichita rămâne în arest la domiciliu

 

Gheorghe Nichita le cerea șefilor din Poliția Locală Iași să să-i supravegheze iubita. FOTO: Mediafax  

Inițial, Tribunalul București a dispus înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, însă DNA a făcut contestație. Contestaţia a fost admisă vineri de Curtea de Apel București şi, astfel, Gheorghe Nichita rămâne în arest la domiciliu.

Potrivit DNA, în perioada ianuarie - aprilie, Gheorghe Nichita, abuzând de funcția de primar, i-a determinat pe Liviu Hliboceanu, director general al Poliției Locale Iași, și Ștefan Avîrvarei, șef serviciu în cadrul poliției, dar și pe alte persoane din cadrul instituției pe care o conducea să efectueze, personal sau prin intermediari, verificări în baze de date care conțin informații ce nu sunt destinate publicității, iar ulterior să le folosească și să permită accesul unor persoane neautorizate la acestea, pentru a obține personal foloase nepatrimoniale necuvenite.

În aceeași perioadă, Nichita este acuzat că i-a determinat cu intenție pe cei doi polițiști să își îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu, prin efectuarea, fie personal, fie prin intermediul altor angajați ai Poliției Locale, a unor activități de supraveghere a unei persoane, cu consecința prejudicierii intereselor legale ale instituției din care făceau parte și pentru a obține un folos nepatrimonial necuvenit.

Procurorii susțin că Gheorghe Nichita le cerea șefilor din Poliția Locală Iași să pună funcționarii din subordine să-i supravegheze iubita — Adina Samson, care avea montat inclusiv un sistem de urmărire GPS pe autoturism.

Pe aceeași temă