Gheorghe Ştefan condamnat la 8 ani şi 2 luni

Data publicării:
161003_iccj_Gheorghe_Stefan_Pinalti_008_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Fostul primar al oraşului Piata Neamţ, Gheorghe Ştefan, a fost condamnat, luni, de Tribunalul Bucureşti, la o pedeapsă de 8 ani şi două luni de închisoare în dosarul Poşta Română, decizia nefiind definitivă. De asemenrea, tribunalul a dispus să-i fie confiscaţi 422.000 de lei şi 35.000 de euro, potrivit News.ro.

161003_iccj_Gheorghe_Stefan_Pinalti_008_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

"Condamnă pe inculpatul Gheorghe Stefan la pedeapsa finală de 8 ani şi 2 luni închisoare. Dispune confiscarea specială a sumei de 422138,07 lei si 35.306 euro. Cu apel", se arată în decizia Tribunalului Bucureşti.

În 2015, Ştefan a fost trimis în judecată, alături de alte cinci persoane şi o firmă, în dosarul privind atribuirea unui contract al Poştei Române care a vizat servicii de încasare electronică a facturilor. El a fost acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Conform rechizitoriului, CN Poşta Română SA (CNPR) a încheiat, la data de 27 iulie 2006, în condiţii dezavantajoase, cu SC Smart Telecom Solutions SRL, un contract de asociere în participaţiune privind prestarea unui serviciu de “bill payment” (încasare electronică a facturilor), folosind o reţea de terminale POS ce aparţinea unei societăţi de profil. SC Smart Telecom Solutions SRL, reprezentată de Emmanouil Sorillos, nu ar fi făcut decât să se interpună între CN Poşta Română SA şi firma respectivă, preluând o parte din profitul companiei naţionale.

CN Poşta Română SA ar fi suferit un prejudiciu de 1.437.139,24 de euro.

Fostul vicepreşedinte al PDL Gheorghe Ştefan a fost condamnat în 13 ianuarie 2017, de Tribunalul Bucureşti, la trei ani de închisoare cu executare, după ce a recunoscut că a făcut trafic de influenţă şi şi-a folosit funcţia pentru a obţine ilegal bani pentru partid, în aceeaşi cauză fiind acuzat şi fostul secretar general al PDL Vasile Blaga. Gheorghe Ştefan execută din octombrie 2016 pedeapsa de şase ani de închisoare în dosarul "Microsoft”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri