Gheorghe Ștefan, trimis în judecată într-un nou dosar

Data publicării:
161003_iccj_Gheorghe_Stefan_Pinalti_008_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Procurorii DNA Bacău au dispus trimiterea în judecată a fostului primar din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, pentru că ar fi cerut un comision de 10% din valoare unui contract pe bani publici.

161003_iccj_Gheorghe_Stefan_Pinalti_008_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Gheorghe Ștefan este deja în detenție, după ce a fost condamnat la șase închisoare cu executare în primul dosar Microsoft. De asemenea, săptămâna trecută a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare, în dosarul privind finanțarea ilegală a PDL.

Procurorii DNA îl acuză acum că, în 2009, „în contextul în care o societate comercială intenționa să participe la procedura publică de atribuire a contractului de lucrări, aferent unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile, inculpatul Ștefan Gheorghe, în calitatea menționată mai sus, i-a solicitat administratorului acestei firme să-i remită o sumă de bani reprezentând 10% din valoarea lucrărilor ce urmau a fi efectuate”.

În schimb. Gheorghe Ștefan ar fi promis să intervină pe lângă persoane din conducerea Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit în vederea influențării rezultatului procedurii de atribuire a respectivului contract de lucrări.

În 2011, Gheorghe Ștefan ar fi primit, printr-un intermediar, 200.000 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri