Gheorghe Ştefan, urmărit penal de DNA: "Dânşii pot spune orice, eu pot spune orice"

Data publicării:
gheorghe stefan primar piatra neamt mediafax

„Dânşii pot spune orice, eu pot spune orice. Mă consider liniştit, nu am purtat nicio discuţie cu Viorel Hrebenciuc. Am făcut cerere să ne prezinte probele, apoi vom da declaraţii. Oi fi instigator...”, a declarat Gheorghe Ştefan la ieşirea de la DNA, unde s-a prezentat astăzi.

În acest dosar au mai fost puşi sub învinuire preşedintele CNA, Laura Georgescu, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc şi Narcisa Iorga - membru CNA.

Potrivit procurorilor DNA, la cererea lui Gheorghe Ştefan, care direct sau indirect, prin intermediul membrilor familiei sale sau al apropiaţilor, controlează societatea comercială deținătoare a postului de televiziune, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc "s-a implicat nemijlocit în realizarea de demersuri" pentru a o determina pe Laura Georgescu, preşedinta Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), ca instituţia ce reprezintă singurul organ de reglementare în domeniul audiovizualului să revină asupra unei decizii prin care a fost retrasă licenţa pentru postul de televiziune.

"În realizarea acestor demersuri, suspectul Hrebenciuc Viorel s-a folosit de influenţa şi autoritatea pe care le deţine în calitatea sa membru al structurilor de conducere din partidul din care face parte - membru al Comitetului Executiv Naţional, organul de conducere şi de decizie al partidului. Parlamentarul Hrebenciuc Viorel este membru al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, funcţie care îi conferă automat calitatea de membru al organului central de conducere şi de decizie al partidului - Comitetului Executiv Naţional", arată DNA, într-un comunicat de presă.

Anchetatorii au mai stabilit că Gheorghe Ştefan ar fi fost îndrumat de Narcisa Iorga, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului şi suspectă în această cauză, să apeleze la cunoştinţele din mediul politic, pentru a influenţa votul pe care ceilalţi membri ai CNA urmau să îl dea cu privire la contestaţia pe care reprezentanţii postului Giga TV intenţionau să o formuleze, printre cei indicaţi fiind şi deputatul Viorel Hrebenciuc.

"Urmare a indicaţiilor primite de la Iorga Narcisa, Gheorghe Ştefan i-a solicitat sprijinul deputatului Hrebenciuc Viorel, cerându-i să intervină la nivelul preşedintei CNA, Laura Georgescu, astfel încât să o determine să se implice în susţinerea intereselor postului TV sancţionat, mai concret să obţină revocarea actului administrativ emis de CNA în data de 17 septembrie 2013 prin care i-a fost retrasă licenţa", a precizat DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri