Gigi Becali a încercat să plece în Israel. Cercetat în dosarul „Avicola Iaşi”, a fost oprit la aeroport

Data publicării:
becali

Patronul clubului de fotbal Steaua Gigi Becali a încercat să părăsească România duminică seară, imediat după meciul Steaua – Viitorul Constanţa. Patronul din Ghencea ar fi plecat spre Israel cu un avion privat, dacă nu ar fi fost oprit de poliţişti la Aeroportul Henri Coandă. Aceştia au declarat că omul de afaceri este cercetat pentru înşelăciune şi abuz în serviciu într-un nou dosar - „Avicola Iaşi” -, şi l-au dus la Parchetul General.

Surse judiciare citate de Mediafax au declarat că Gigi Becali a fost oprit de poliţişti duminică seară la Aeroportul Henri Coandă, de unde acesta ar fi intenţionat să părăsească ţara, şi dus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aici i s-a adus la cunoştinţă că are interdicţie de a părăsi România, în contextul în care a fost deschis un nou dosar pentru înşelăciune şi abuz în serviciu pe numele său, „Avicola Iaşi”.

Chestionat de jurnalişti după ce a petrecut circa o oră la Parchetul General, el acuză că anchetatorii nu doresc decât să îi „chinuie” familia: „Ceea ce vor să facă, reuşesc. Ceea ce-mi fac mie. Vor să-mi chinuie familia. Ei vor să-mi chinuie familia. Asta vor ei. Băi, te chinuim! Şi pe mine! Băi, să te ţină şi să te hingherească ca pe hoţii de cai?

Potrivit declaraţiei de avere, el deţine 85,7% din SC Avicola Iaşi SA, în valoare de 25.064.765 de lei.

Poliţiştii aveau duminică seară mandat de aducere pe numele patronului FC Steaua, care îndeplineşte şi funcţia de deputat în Parlamentul României. El beneficiază de imunitate parlamentară, dar numai în cazul reţinerii, nu şi în cazul audierii.

Gigi Becali nu anunţase autorităţile că intenţionează să plece, obligaţie pe care o avea prin decizia judecătorilor de la ultimul termen al Dosarului Valiza, aflat şi el pe rolul instanţei supreme. În acest dosar el a fost condamnat la trei ani cu suspensdare pentru sechestrarea celor care i-au furat maşina.

El mai este implicat şi în Dosarul Terenurilor, unde este aşteptat chiar luni verdictul final de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În acest caz, anchetatorii susţin că în urma unui schimb de terenuri cu Armata (1996-1999), statul a fost prejudiciat cu aproape 1 milion de dolari, deputatul fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu. MApN i-ar fi dat omului de afaceri două terenuri din zona Voluntari, primind altul în Ştefăneştii de Jos.

Alături de Gigi Becali mai sunt inculpate trei persoane: fostul ministru al Apărării Victor Babiuc, fiica acestuia, Ioana, dar şi generalul Dumitru Cioflină. Cu toţii au fost achitaţi la primul termen, însă Parchetul a făcut recurs şi a cerut pedepse cu închisoarea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri