Giorgiana Hosu, DIICOT: "Colaborarea cu SRI este nu firească şi îndreptăţită de lege, este vitală"

Data actualizării: Data publicării:
ODAwJmhhc2g9NjYzMjc2MTc0YWZlZWJlMjU5NmY2ZGIxNGM4YWNkYjg=.thumb

Giorgiana Hosu, propusă de ministrul Justiţiei pentru ocuparea funcţiei de procuror şef adjunct al DIICOT, a afirmat marţi că funcţia pentru care candidează va rămâne din nou vacantă în cazul în care se poate demonstra că ofiţerii Serviciului Român de Informaţii au făcut anchetă sau acte de cercetare penală într-un dosar al Direcţiei, transmite Agerpres.



"DIICOT are în competenţă exclusivă infracţiunile de combatere a terorismului şi a securităţii naţionale. Ca atare, colaborarea cu Serviciul Român de Informaţii este nu firească şi îndreptăţită de lege, este vitală. De exemplu, în caz de intervenţie antiteroristă sau în caz de intervenţie contrateroristă, procurorul DIICOT este singurul desemnat să participe în mijlocul acelui eveniment alături de SRI. Procurorul conduce. Eu mai merg un pic mai departe şi spun că, dacă se poate demonstra sau s-ar putea demonstra de către cineva că ofiţerii Serviciului Român de Informaţii au făcut anchetă sau acte de cercetare penală într-un dosar DIICOT, atunci funcţia de procuror şef adjunct o să rămână din nou vacantă", a declarat Giorgiana Hosu, în cadrul interviului susţinut în faţa membrilor Secţiei pentru procurori a CSM, după ce a fost întrebată de procurorul general Augustin Lazăr dacă a văzut vreun ofiţer de informaţii conducând o anchetă.

Giorgiana Hosu, propusă de ministrul Justiţiei pentru ocuparea funcţiei de procuror şef adjunct al DIICOT, susţine marţi interviul în faţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. În prezent, Hosu este delegată în aceeaşi funcţie pentru care susţine interviul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri