Grefieră condamnată să achite daune morale uriaşe unui fost puşcăriaş

Data publicării:
inchisoare puscarie celula shutterstock_242604481

O grefieră de la Tribunalul Iaşi a fost obligată de judecători să achite daune morale de 20.000 de euro unui fost puşcăriaş, care şi-a ucis cumnatul cu o secure şi apoi l-a aruncat într-un WC. Decizia nu este definitivă.

inchisoare puscarie celula shutterstock_242604481
FOTO: Shutterstock

În urmă cu aproximativ doi ani, grefiera Cristina Victor a fost trimisă în judecată pentru neglijenţă în serviciu. Procurorii au acuzat-o că nu ar fi comunicat Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi un extras dintr-o hotărâre a Tribunalului prin care s-a dispus liberarea condiţionată a lui Marin Mocanu (63 de ani). Bărbatul, care ar fi trebuit pus în libertate în ziua pronunţării, executa o pedeapsă de 18 ani de închisoare pentru omor şi fusese încarcerat din 1999.

Grefiera, care participase la şedinţă, ar fi trimis extrasul din hotărârea instanţei la locul în care era încarcerat deţinutul, dar nu ar fi observat că acesta nu a ajuns la destinaţie, conform anchetatorilor. Astfel, Mocanu a rămas după gratii.

Neştiind că era liberat, deţinutul a făcut alte trei cereri similare, toate fiind respinse. Reprezentanţii închisorii au sesizat că de la dosarul condamnatului lipseşte o decizie. După aproape şase luni, Mocanu a fost pus în libertate şi a cerut despăgubiri de 500.000 de euro.

sursa: ziaruldeiasi.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri