Gregorian Bivolaru, condamnat la șase ani de închisoare

Data publicării:
GREGORIAN BIVOLARU 270319-Mediafax Foto-Catalina Filip-1

Decizia privativă de libertate este definitivă și irevocabilă.

După decizia de azi, autorităţile române, prin Ministerul Justiţiei, trebuie să înainteze autorităţilor suedeze o cerere de extrădare pe numele liderului MISA. O instanţă din Suedia trebuie să analizeze solicitarea, însă procedura poate şi câteva luni.

Liderul MISA a fost achitat pentru infracțiunea de trafic de minori.

Decizia a fost luată azi de un complet al Înaltei Curți de Casație și Justiție. Unul dintre judecători, Ionuţ Matei, a primit ameninţări astăzi, chiar în ziua în care judeca acest dosar. Magistratul a primit acasă o scrisoare de ameninţare. În scrisoare i se cerea să nu ia o decizie de condamnare a lui Gregorian Bivolaru, întrucât, în caz contrar, el şi familia sa vor suporta consecinţele. Scrisoarea este semnată „Noi, cei indignaţi”.

Zeci de simpatizanţi ai MISA au protestat vineri la instanţa supremă, unde s-a judecat ultimul termen în acest proces.

Traseul procesului

Liderul MISA a fost arestat în România, în 2004, fiind acuzat de trafic de carne vie şi abuz asupra minorilor. A reuşit să fugă din ţară şi a ajuns în Suedia, unde a primit azil politic.

O adeptă MISA din Finlanda, care a vrut să-şi întâlnească liderul spiritual, a susţinut însă că Gregorian Bivolaru, liderul Mişcării pentru Integrare Spirituală în Absolut, s-a mutat din Suedia la Paris.

Gregorian Bivolaru şi-a schimbat şi numele în Magnus Aurolsson şi ar locui într-un apartament situat în cartierul parizian Pigalle, în apropiere de Moulin Rouge, un cartier plin de cluburi de striptease şi sex-shopuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri