Sari la conținut
News Alert

Gregorian Bivolaru se va prezenta din nou, miercuri, în faţa magistraţilor

Gregorian Bivolaru se pretinde cetăţean bulgar, are avocaţi români, dar nu vrea să audă de ţara care l-a condamnat la închisoare pentru acte sexuale cu minori.

Sebastian Perju, corespondent Digi24: „El si-a negat identitatea și avea asupra lui acte de cetățean bulgar, chiar și asa autoritățile l-au ridicat și l-au dus în fața unui judecător. Bivolaru trăia intr-un apartament închiriat la câțiva kilometri de aici, în apropierea celebrului cabaret Moulain Rouge.”

Presa franceză citează surse judiciare şi scrie că fostul lider al Mişcării Spirituale pentru Integrare în Absolut preferă penitenciarele din Franţa, dacă tot trebuie să ajungă după gratii.

Sebastian Perju, corespondent Digi24: „La curtea de apel din Paris, aflată în spatele meu, magistrații au confirmat mandatul de arestare și au decis arestarea preventivă. Bivolaru a continuat să pretindă ca este cetățean bulgar însă judecătorii au hotărât să-l încarcereze într-un penitenciar de maximă siguranță de la marginea Parisului.”

Gregorian Bivolaru este vizitat în fiecare zi de avocaţii lui din România. Are la dispoziţie doar câteva zile pentru a-şi pregăti apărarea în faţa justiţiei franceze.

Sebastian Perju, corespondent Digi24: „Bivolaru se va prezenta din nou în fața judecătorilor miercuri iar apoi judecătorii vor avea 20 de zile pentru a lua o decizie în cazul lui. Cum decizia va fi cel mai probabil de extradare, liderul MISA va avea dreptul și la apel înainte de a fi adus în țară acolo unde are de ispășit 6 ani de închisoare.”

Gregorian Bivolaru a fost prins în Paris. Acolo locuia de ceva vreme şi urma să participe la lansarea unei cărţi. Părăsise Suedia, care îi acordase azil politic. Gregorian Bivolaru era dat în urmărire internaţională prin Interpol pentru că a fugit din România acum aproape 12 ani, în timp ce era judecat pentru acte sexuale cu minori şi trafic de persoane.