Greșeală gramaticală „scăpată” de Guvern în sesizarea către CCR

Data actualizării: Data publicării:
dancila iohannis inquam octav ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis refuză să semneze numirile de miniştri propuse de PSD şi atacă din nou Guvernul şi pe premierul Viorica Dăncilă. Şeful statului a spus despre liderul social-democrat Liviu Dragnea că e cel care conduce Guvernul, prin interpuşi. Reacţia preşedintelui vine după ce premierul l-a reclamat la Curtea Constituţională că blochează activitatea Guvernului pentru că nu acceptă remanierea. Şeful statului şi prim-ministrul au la dispoziţie mai puţin de o săptămână să transmită punctele lor de vedere judecătorilor constituţionali. 13 decembrie este termenul-limită, data la care CCR va decide probabil şi când soluţionează sesizarea referitoare la un eventual conflictul juridic între cei doi poli ai Executivului.

O să vă spun care sunt cele două cauze ale acestei probleme politice. Prima: de facto, România nu are prim-ministru. (...) A doua este totala inabilitate a PSD de a face politică, politică de orice fel. PSD și-a pierdut sub acest Dragnea capacitatea de a acționa politic. PSD nu mai știe să facă politică. (...)Este evident că acest guvern este condus de infractorul Dragnea prin interpuși”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Reacţia şefului statului a venit la scurt timp după ce premierul a anunţat că sesizează CCR, pentru remanierea blocată de Klaus Iohannis.

Nu ne-am dorit acest lucru, dar interesul românilor e mai presus de ambiții sau de o campanie electorală. Guvernul va continua pregătirile cu aceeași seriozitate și profesionalism”, a spus Viorica Dăncilă.

Președintele susține că ar fi dorit o discuție pe tema remanierii cu premierul, nu un schimb de hârtii.

Citiți și: 

Iohannis, atacuri dure: De facto, România nu are prim-ministru. PSD nu mai știe să facă politică sub Dragnea

Această doamnă nu înțelege cum funcționează statul. Noi nu suntem puși aici să ne trimitem hârtii scrise de secretari. Suntem aici ca să rezolvăm problemele României, asta se face inclusiv prin colaborare și dialog insituțional”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a anunţat că va depune o argumentaţie solidă la CCR, în care va explica de ce întârzie răspunsul în privinţa schimbării miniştrilor.

În textul sesizării depuse de Guvern, s-a strecurat şi o greşeală. Cuvântul „miniştrii” e scris cu un „i” în plus.

Şi şeful statului a avut o eroare gramaticală în timpul unor declarații. A spus „care” în loc de „pe care”.

PSD legiferează foarte prost - foarte, foarte prost, și asta nu este o afirmație CARE o fac așa, fiindcă nu îmi place PSD”, a spus șeful statului.

Citiți și: 

Probleme mari cu limba română pentru Viorica Dăncilă, într-o vizită de lucru. Șir fără precedent de gafe

Viorica Dăncilă a făcut o nouă gafă, chiar în discursul în care își recunoștea greșelile

Festivalul greșelilor, la Palatul Victoria. Cele mai controversate momente

Politicienii și exprimările agramate. De unde provine disprețul pentru limba maternă al guvernanților?

Radu Paraschivescu: Gramatică dramatică

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri