Gruia Stoica află astăzi dacă va fi eliberat din arest

Data publicării:
gruia stoica gfr cfr 5823153-Mediafax Foto-Liviu Chirica-1

ACTUALIZARE 14.10. Avocaţii lui Gruia Stoica au cerut marţi instanţei supreme lăsarea în libertate a omului de afaceri sau arestarea acestuia la domiciliu, potrivit normelor noului Cod de procedură penală.

Avocaţii lui Gruia Stoica au invocat prevederi din noul Cod de procedură penală şi au arătat că faptele de care omul de afaceri este acuzat nu sunt dovedite cu probe şi că o bună parte dintre acestea ar fi obţinute ilegal de către procurorii DNA.

Aceştia au arătat că procurorii anticorupţie ar fi făcut interceptări nelegale, iar alte interceptări făcute în baza legii siguranţei naţionale nu au fost obţinute legal, pentru că ele nu au fost făcute cu un mandat de la judecător.


Omul de afaceri este acuzat că ar fi oferit trei milioane de euro unui avocat ca să fie sigur că va câştiga un contract de 100 de milioane de euro, în detrimentul CFR Marfă.

Compania națională de cale ferată acuză organizatorii licitației că ar fi încercat să ajute, ilegal, Grup Feroviar Român, care nu ar fi îndeplinit toate condiţiile din caietul de sarcini.

Ieri, directorul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a fost audiat mai bine de şapte ore de procurorii DNA. Procurorii i-au cerut explicaţii în legătură cu modul în care a fost organizată licitaţia de 100 de milioane de euro, întreruptă de anchetatori. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri