Guvernul sesizează CSM şi DNA împotriva unui judecător care ar fi admis ilegal executarea silită a statului

Data publicării:
ponta-60884-1

Sesizarea la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi Inspecţia Judiciară va fi depusă împotriva judecătorului Viorela Isabela Ferentz de la Judecătoria sectorului 3 Bucureşti care a admis această cerere, după ce executorul judecătoresc mai încercase de cinci ori, de fiecare dată fără succes, să obţină câştig de cauză la sectoarele 1 şi 2, a declarat premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.

Executarea silită a fost solicitată pentru un teren de 40 hectare din carterul constănţean Anadalchioi evaluat la aproximativ 40 milioane euro, evaluare pe care Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) a contestat-o în instanţă. La momentul la care judecătorul a admis cererea de executare silită a ANRP, procesul nu se încheiase, a precizat premierul.

Este vorba de moştenitori ai unui teren din Anadalchioi, evaluat de instanţă, evaluator, la aproximativ 40 milioane euro, chiar dacă nu este pe Coasta de Azur. Suntem în proces, avem termen la instanţă în luna noiembrie,” a spus Victor Ponta.

El a precizat că Ministerul Justiţiei va face sesizare la Inspecţia Judiciară şi CSM, iar Guvernul se va adresa DNA împotriva judecătorului Viorela Isabela Ferentz de la Judecătoria sectorului 3, care a admis, ilegal în opinia premierului, cererea executorului în favoarea unui cesionar care nu dispune de o hotărâre definitivă a instanţei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri