Dăncilă: Guvernul va da OUG pentru Codurile Penale. Toader: Nu s-a discutat despre amnistie şi graţiere

Data actualizării: Data publicării:
viorica vasilica dancila cex inquam octav ganea 20181210 182440_OGN_3110-01
Premierul Viorica Dăncilă Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul va da o ordonanţă de urgenţă pentru adoptarea Codului Penal şi Codul de Procedură Penală, modificate de Comisia Iordache. Ordonanţa va fi dată doar pe articolele declarate constituţionale.

Ordonanţa va fi dată doar pe articolele declarate constituţionale, nu şi pentru cele 31 de articole din Codul Penal şi cele 64 de articole din Codul de Procedură Penală pe care CCR le-a declarat neconstituţionale. Acelea vor fi dezbătute în continuare în parlament.

PSD a ales această cale pentru a nu mai întârzia adoptarea Codului Penal şi Codului de Procedură Penală în forma modificată de Comisia Iordache.

„A fost o astfel de discuţie. S-a hotărât în unanimitate ca articolele declarate constituţionale să vedem oportunitatea de a fi promulgate printr-o OUG”, a spus premierul Viorica Dăncilă, după şedinţa CEx.

„Am văzut că foarte multe legi au durat foarte mult, au fost contestaţii, au fost trimise la Curtea Constituţională, s-a legiferat mult, dar în ceea ce priveşte aplicarea acestor legi, termenul a fost depăşit. Am vorbit despre această oportunitate”, a spus ea.

Dăncilă a mai spus că nu a fost stabilit un termen până la care ar urma să fie dată această ordonanţă de urgenţă.

Ea a adăugat că articolele declarate neconstituţionale vor rămâne în dezbatere la Parlament.

Şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus că ordonanţa va cuprinde doar articolele validate de CCR. El a adăugat că nu s-a vorbit despre amnistie şi graţiere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri