Hackerul "Guccifer", care a spart conturile de e-mail ale lui Colin Powell şi George Bush, extrădat în SUA

Data publicării:
cyber securitate hacker calculator parola facebook guvern-1

 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis azi solicitarea autorităţilor SUA de extrădare a lui Lazăr Marcel Lehel.

În 19 februarie, Curtea de Apel Timişoara respinsese cererea autorităţilor americane, care au făcut recurs, obţinând câştig de cauză astăzi la instanţa supremă.

Decizie luată de ICCJ cu majoritate de voturi – doi dintre cei trei judecători din complet - va fi pusă în aplicare de îndată ce procedurile de preluare vor fi terminate la nivelul autorităţilor poliţieneşti.

Instanţa supremă a stabilit că extrădarea este temporară, pentru cel mult 18 luni, perioadă în care Lehel poate rămâne în SUA pentru derularea procedurilor judiciare. Dacă el va fi condamnat în SUA va executa o nouă pedeapsă în România.

FBI-ul a cerut oficial extrădarea lui Marcel Lazăr Lehel, alias Guccifer, pentru a răspunde în față unui tribunal din Statele Unite ale Americii pentru că ar fi spart conturile de e-mail ale unor personalități și ar fi dezvăluit corespondența lor privată.

Marcel Lazăr Lehel, hackerul cunoscut sub numele de "Guccifer" sau "Micul Fum", devenit celebru după ce a spart conturile de e-mail aparținând unor persoane publice din România, printre care și pe cel al directorului SRI, George Maior, a fost condamnat în iunie 2014 de Tribunalul București la șapte ani de închisoare cu executare.

Procurorii DIICOT îl acuză pe Marcel Lazăr Lehel că, în cursul anului 2013, a accesat în mod repetat și fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparținând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidențiale aflate în poșta electronică. Printre persoanele al căror e-mail a fost spart de "Guccifer" se află directorul SRI, George Maior, și europarlamentarul PSD Corina Crețu.

Marcel Lazăr Lehel, cunoscut ca "Guciffer" sau "Micul Fum", a devenit celebru după ce a spart conturi de e-mail ale unor oficiali americani, printre care Colin Powell, membri ai familiilor Bush și Rockefeller, dar și ale unor vedete din SUA.

"Guciffer" a spart și conturile de e-mail și Facebook ale unor vedete din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri