HARTĂ. Cum şi-au împărţit România clanurile interlope

Data publicării:
12 2001hartaclanuri-43421

Capitala conduce în ceea ce priveşte numărul de reţele de crimă organizată.

Cele mai cunoscute sunt grupările Cămătaru, Gemenii, Căpăţână, Preda şi Duduianu.

În Dâmboviţa, lumea interlopă este dominată de clanul Ghenosu, acuzat de trafic de persoane.

În Ialomiţa îşi împart supremaţia clanurile Dincă şi Frusin, specializate în reglări de conturi.

Judeţul Buzău este leagănul fraţilor Feraru, cei care au coordonat mai mulţi ani o reţea de proxenetism pe ruta România - Spania.

Liderul de necontestat al interlopilor din Olt rămâne, chiar şi în spatele gratiilor, Bercea Mondial. Specializat în infracţiuni economice, el a fost închis după un conflict în familie.

Botoşaniul este locul de baştină al clanului Clămparu. Liderul grupării, arestat în Spania, a fost acuzat de-a lungul timpului de numeroase fapte de crimă organizată.

Costel şi Gheorghe Corduneanu, din Iaşi, au fost implicaţi în mai multe cazuri de proxenetism, trafic de droguri, lupte armate şi trafic de persoane.

În Neamţ, clanul fraţilor Mararu a prosperat de pe urma operaţiunilor de schimb valutar, însă au făcut avere din cămătărie şi afaceri imobiliare.

Clanul Butoane acţionează în judeţul Giurgiu pe linia contrabandei şi a evaziunii fiscale, iar anchetele autorităţilor arată că a beneficiat şi de sprijin politic.

Constanţa este judeţul unde acţionează clanul fraţilor Beinur. Deşi au fost acuzaţi şi trimişi în judecată pentru fapte deosebit de violente, magistraţii au decis pentru aceştia închisoare cu suspendare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri