Horia Georgescu: Judecătorul s-a antepronunțat pentru că a dat „like” pe Facebook

Data actualizării: Data publicării:
horia georgescu

Fostul șef al ANI, Horia Georgescu, condamnat marți în primă instanță la patru ani închisoare, a anunțat miercuri că face apel la această decizie a instanței, dar în aceleași timp va face și o cerere de strămutare a procesului, motivată de lipsa de imparțialitate a unui judecător, care s-ar fi antepronunțat în momentul în care a dat like pe Facebook la o știre despre dosarul ANRP 4.

„Am declarat apel azi și vom vedea mai întâi motivarea, după care vom detalia motivele de apel. În cererea de strămutare este un element clar, este motivată de lipsa de imparțialitate a unui judecător, care s-a antepronunțat prin like pe Facebook într-un dosar ANRP 4”, a spus Horia Georgescu.

„Deci este o antepronunțare vădită care încalcă jurisprudența constantă a CEDO”, a spus fostul șef al ANI, precizând că e vorba despre un like dat în momentul arestării, arestare care ulterior a fost respinsă.

- Deci ce a făcut, a dat like la o știre? a fost întrebat de reporteri.

- Este vorba de dosarul ANRP 4 cunoscut în mass-media, pe care noi o considerăm și o echivalăm cu o antepronunțare, deoarece dânsa (judecătoarea - n.r.) s-a bucurat că cineva este arestat preventiv, deși persoana respectivă....Nici măcar nu a așteptat un verdic al Înaltei Curți, a explicat Georgescu.

- Deci cum și-a manifestat acea bucurie? au insistat reporterii.

- Prin „like”. Este cunoscut chiar și prin politica Facebook, este un fel de aprobare a unui aspect care este menționat într-o anumită postare, a mai spus Horia Georgescu.

Prima decizie într-un dosar cu despăgubiri ANRP aduce închisoare cu executare pentru doi foşti parlamentari şi pentru fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate. Horia Georgescu a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu. Theodor Nicolescu a primit o pedeapsă de 9 ani şi 4 luni de închisoare, fiind condamnat şi pentru luare de mită, în timp ce Marko Attila, dat în urmărire internaţională, a primit 5 ani de închisoare. Fostul preşedinte al ANRP, Ingrid Zaarour, a primit 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare. Avocata Ingrid Mocanu a fost de asemenea condamnată la 4 ani de închisoare cu executare. Magistraţii au hotărât şi confiscarea, de la toţi cei condamnaţi, a prejudiciului care depăşeşte 84 de milioane de euro. Decizia finală o vor pronunţa însă magistraţii Înaltei Curți. Într-un mesaj postat pe o reţea de socializare, Horia Georgescu spunea că decizia este una nedreaptă şi că o va contesta.

Citiți și: 

Horia Georgescu, fost șef ANI, și avocatul Ingrid Mocanu, condamnați la 4 ani de închisoare

Reacția lui Horia Georgescu după ce a fost condamnat la închisoare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri