Horia Georgescu rămâne în arest preventiv

Data publicării:
HORIA GEORGESCU

 

Horia Georgescu a fost arestat preventiv în 18 martie, în dosarul în care este acuzat că a aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), scrie Mediafax.

În acelaşi dosar, mai sunt arestaţi preventiv Mihnea-Remus Iuoraş, Ingrid Popa-Mocanu şi Constantin-Cătălin Canangiu, foşti colegi ai lui Georgescu în comisia de la ANRP, şi Gheorghe Vişoiu şi Alexandru-Florin Hanu, experţi evaluatori.

Alţi doi experţi evaluatori, Neculai Nistor şi Dorin-Cornel Drulă, sunt arestaţi la domiciliu.

Toţi cei şapte foşti membri ai comisiei din ANRP, precum şi experţii evaluatori sunt acuzaţi de abuz în serviciu.

În acelaşi dosar, procurorii au dispus cercetarea sub control judiciar a preşedintelui comisiei din perioada în care s-au acordat respectivele despăgubiri, Ingrid Zaarour, ea demonstrându-le anchetatorilor că suferă de o boală incurabilă.

Procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi faţă de deputatul PNL Theodor-Cătălin Nicolescu şi faţă de fostul vicepreşedinte al ANRP, Remus Virgil-Baciu.

Theodor Nicolescu a fost arestat vineri, de instanţa supremă, după ce solicitarea DNA pentru reţinerea şi arestarea sa a fost avizată favorabil de Camera Deputaţilor.

În acelaşi caz, procurorii DNA au cerut aviz pentru arestarea deputatului Marko Attila Gabor, el fiind suspectat de abuz în serviciu. Camera Deputaţilor a mai votat în 2 decembrie 2014 o altă cerere a ministrului Justiţiei privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului UDMR, în dosarul retrocedărilor "Bica 2".

După ce a fost reţinut, Horia Georgescu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri