Horia Uioreanu a avut informatori în DNA

Data publicării:
uio crop

Valentin Tătar, ofițer în cadrul poliției judiciare a DNA, a fost acuzat de furnizare de informații către președintele suspendat al Consiliului Județean Cluj, Horia Uioreanu, în perioada iunie-ianuarie 2014.

Valentin Tătar a acceptat și semnat un acord de recunoaștere a vinovăției. Acesta a acceptat condamnarea propusă de procurori - un an și șase luni de închisoare, cu suspendare – iar înțelegerea trebuie aprobată de Tribunalul Cluj.

Horea Uioreanu rămâne în arest preventiv. Decizia a fost luată, marți, de judecătorul de cameră preliminară a Tribunalului Cluj şi va fi atacată la instanţa superioară, au anunţat avocaţii acestuia.

Horea Uioreanu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în urmă cu o lună.

"Potrivit articolului 348, periodic, judecătorul de cameră are obligaţia să verifice această măsură a arestului preventiv", a mai spus avocatul.

Horea Uioreanu a fost arestat preventiv în data de 29 mai pentru luare de mită în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani. Mitaar fi venit în principal de la ceilalţi inculpaţi în dosar, oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean. Şi pentru aceştia judecătorul Tribunalului Cluj a decis menţinerea arestului preventiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri