IAŞI. Magistraţii au refuzat să judece un dosar în care sunt implicaţi trei interlopi

Data publicării:
news image 215449 11720

Situaţie juridică fără precedent la Iaşi. Patru magistraţi au refuzat să judece un dosar în care sunt implicaţi trei cunoscuţi interlopi din zonă. Recursul la arestarea preventivă a celor trei trebuia să se judece acum două zile, la Curtea de Apel.

Motivele invocate de magistrați au fost legate de diverse legături cu inculpaţii Gheorghe Rusu, Tiberiu Cristodorescu şi Gheorghe Clapon.

Unul dintre judecători a spus că s-a abținut pentru că soţia lui este cea care a dispus arestarea celor trei, iar legea nu permite ca soțul să judece recursul.

Un altul a declarat că a încheiat un contract cu o firmă de prestări servicii care îl avea ca administrator pe unul dintre inculpați.

Cel de-al treilea magistrat era citat ca martor în dosar, iar un altul a spus că soţul ei, avocat, l-a apărat pe unul dintre acuzaţi într-un alt dosar.

Tribunalul Iași a emis, în urmă cu cinci zile, mandate de arestare pentru 29 de zile pentru cei trei interlopi, care sunt acuzaţi de trafic de influenţă. DNA susţine că ei ar fi pretins 40.000 de euro de la fiica unui fost șef de poliție, acuzată de trafic de persoane, cu promisiunea că o scapă de cei şapte ani de închisoare primiţi în primă instanţă.

Avocații au formulat imediat recurs, dar cum judecătorii au refuzat să-l judece, a fost amânat pentru astăzi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri