Iaşi: Un şofer fără permis urmărit de poliţie a fost oprit cu focuri de armă

Data publicării:
1-9

Un echipaj de poliţie din Iaşi a făcut uz de armele din dotare cu gloanţe de cauciuc după ce un şofer, care conducea fără permis, a refuzat să oprească maşina la un filtru în trafic. Şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore şi acum riscă cinci ani de închisoare pentru că a condus fără permis.

Bărbatul de 27 de ani era angajat al unei fabrici de mobilă. Deşi nu avea permis, s-a oferit să transporte marfă de la Iaşi la Botoşani. La 15 kilometri de Iaşi, când se întoarcea din cursă, a fost somat de poliţişti să oprească. A ignorat însă semnalul şi a apăsat pedala de acceleraţie.

La intrarea în oraş, oamenii legii au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare. Un foc tras în plan vertical nu a fost suficient, aşa că poliţiştii au tras într-un cauciuc al autoutilitarei, iar la scurt timp au reuşit să îl oprească pe şofer. În urma controlului, au descoperit că acesta nu avea permis.

Avocatul şoferului afirmă că acesta s-a speriat şi, în disperare de cauză, nu a reacţionat normal şi nu s-a supus controlului.

După mai bine de cinci ore de audieri, anchetatorii au decis să îl reţină pentru 24 de ore. Tânărul va fi prezentat miercuri judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă cu închisoarea între 1 şi 5 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri