Sari la conținut

ICCJ dispune începerea judecării pe fond în dosarul lui Liviu Dragnea

La instanța supremă începe procesul în dosarul preşedintelui PSD Liviu Dragnea. Magistraţii au respins toate cererile şi excepţiile invocate de avocaţii din dosar. Liviu Dragnea a fost trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman. Dosarul vizează angajarea la Direcţia de asistenţă socială din judeţ a mai multor persoane care, în realitate, lucrau la organizaţia judeţeană a PSD. 

LIVIU DRAGNEA agerpres_9007573

Foto: Agerpres

Instanța supremă a respins excepțiile și cererile formulate de Liviu Dragnea și alți patru inculpați, stabilind că probele și actele de urmărire penală efectuate de procurorii DNA au fost administrate legal, astfel încât se poate începe judecarea pe fond a dosarului.

Liviu Dragnea poate contesta decizia judecătorilor, notează Agerpres.

Liderul PSD a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru menținerea în funcție și plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deși știa că acestea lucrau de fapt în cadrul organizației PSD Teleorman.

În același dosar, au fost trimise în judecată și alte persoane, printre care și fosta soție a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.