Sari la conținut

Ieşeanul care şi-a ucis soţia într-un coafor a fost condamnat la 16 ani şi jumătate de închisoare

 

Tribunalul Iaşi a decis ca Vasile Olaru, în vârstă de 41 de ani, să primească pedeapsa de 15 ani de închisoare cu executare pentru omor calificat, un an de închisoare pentru port fără drept de cuţit şi i s-a revocat suspendarea condiţionată a executării pedepsei de şase luni de închisoare, săvârşită până în prezent.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

În plus, bărbatul trebuie să plătească daune morale de 200.000 lei pentru cele două fete ale sale care sunt în grija unui unchi din partea mamei. În acest sens, Tribunalul Iaşi a decis să instituie sechestru asigurător asupra tuturor bunurilorbărbatului, în limita sumei de 200.000 de lei.

În 28 decembrie 2013, Vasile Olaru a intrat în coaforul aflat la parterul Căminului studenţesc T17 de pe bulevardul Tudor Vladimirescu din Iaşi, unde lucra soţia sa, şi a înjunghiat-o pe aceasta de mai multe ori, după care a încercat să se sinucidă.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Iaşi, Anca Vîjiac, afirma că scandalul dintre cei doi soţi a avut loc într-o anexă a coaforului, şi nu în locul în care se aflau clientele şi celelalte angajate ale salonului.

Anca Vîjiac spunea că femeia, în vârstă de 38 de ani, depusese o plângere la Poliţie împotriva soţului său, la începutul lunii noiembrie, pentru lovire şi alte violenţe, însă la scurt timp a retras plângerea, după ce s-ar fi împăcat cu acesta. În 26 decembrie, femeia a depus o a doua plângere împotriva soţului său, după ce a fost agresată din nou de acesta, ulterior ea fiind cazată, împreună cu copiii, într-un centru pentru protecţia victimelor violenţei domestice.

Cei doi soţi aveau trei copii - două fetiţe în vârstă de doi ani şi şapte luni, respectiv 13 ani şi un băiat major.

Cele două fete minore ale femeii au fost încredinţate unui unchi, decizia fiind luată în urma anchetei desfăşurate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi.

În luna aprilie, bărbatul a fost trimis în judecată de Parchetul Tribunalului Iaşi, în stare de arest preventiv, sub acuzaţiile de omor şi port fără drept de cuţit.