IGPR: 11 dosare penale şi amenzi de milioane de lei într-o singură zi, pentru nerespectarea izolării sau carantinei

Data publicării:
politia romana controale rutiere în contextul restricţiilor de circulaţie impuse de starea de urgenţă, din cauza epidemiei cu noul coronavirus
Foto: Facebook Poliția Română

Poliţiştii au întocmit, în ultimele 24 de ore, 11 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în urma verificării a 31.500 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina. Concomitent, au fost aplicate 7.566 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 15.984.295 de lei, persoanelor care nu respectau restricţiile de circulaţie informează Agerpres.

Tot în ultimele 24 de ore, un număr de 529 de autovehicule, cu 1.645 de persoane, au fost preluate din zonele de frontieră, conform Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Poliţiştii au realizat, în aceeaşi perioadă, peste 3.000 de intervenţii la diverse evenimente, dintre care peste 2.500 au fost sesizate de cetăţeni la 112. Un număr de 174 au fost prinse în flagrant delict, iar alte şase persoane urmărite au fost depistate.

În plus, în trafic, agenţii de poliţie au constatat 121 de infracţiuni rutiere, au reţinut 223 de permise şi au retras 128 de certificate de înmatriculare.

Conform IGPR, peste 13.000 de poliţişti au fost prezenţi în această perioadă în misiuni pentru menţinerea ordinii publice, fluidizarea circulaţia, ori escortarea convoaielor sau coloanelor care transportă materiale medicale.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri