Sari la conținut

IGPR: Prejudiciu de 1,5 milioane euro cauzat prin difuzarea unor posturi TV pe internet fără acordul acestora

 

Potrivit sursei citate, în acest caz polițiștii au efectuat, pe 12 octombrie, percheziții în București la locuințele celor patru persoane și la sediile unor societății controlate de acestea.

Pentru a comercializa dispozitivele speciale de recepție a acestor programe și pentru a încasa sume de bani de la abonați, aceștia ar fi înființat numeroase societăți atât în România, cât și în alte state. Cu ajutorul societăților înființate, ar fi disimulat tranzacțiile efectuate și ar fi ascuns veniturile obținute din aceste activități ilicite, mare parte din sumele obținute în acest mod fiind reinvestite. Cele patru persoane sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de punerea la dispoziția publicului de opere protejate (programe de televiziune) și de utilizare a unor mărci înregistrate fără consimțământul titularilor și spălare de bani”, precizează IGPR.

Patru persoane, cercetate penal pentru că retransmiteau pe internet programe de televiziune fără consimțământul titularului

Pe de altă parte, se arată în comunicatul amintit, în perioada 9-15 octombrie, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au constatat 102 infracțiuni economice, de comiterea cărora sunt bănuite 91 de persoane.

Polițiștii au constatat 26 de infracțiuni de evaziune fiscală, 11 infracțiuni prevăzute de Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal, 5 delapidări, 24 de înșelăciune, 14 uzuri de fals, 2 de fals material în înscrisuri oficiale, 2 de abuz în serviciu și câte o faptă la Legea 31/1990 privind societățile comerciale și constituire de grup infracțional organizat. De asemenea, polițiștii au constatat 2 infracțiuni privind complicitate la evaziune fiscală, câte o faptă de luare de mită, complicitate la înșelăciune, tentativă la înșelăciune, delapidare, bancrută frauduloasă, la Legea 8/1996 privind Drepturile de autor și 3 la Legea 656/2003 privind spălarea banilor”, adaugă sursa menționată.