Ilie Botoş, trecut în rezervă de preşedintele Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
ilie.botos agerpres 7593644 2

Fostul şef al Parchetului instanţei supreme, general cu patru stele, a fost trecut în rezervă, începând cu 15 octombrie, prin decret al preşedintelui Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

ilie.botos agerpres 7593644 2
Agerpres

Ilie Botoş a fost procuror general al României în perioada 2003 - 2006, când a demisionat, invocând motive personale. Demisia a survenit odată cu fuga lui Omar Hayssam din ţară, existând speculaţii că plecarea sa din funcţie a avut legătură cu valul de demiteri cerute în acea perioadă de preşedintele Traian Băsescu.

Anterior, Botoş a fost procuror general adjunct al PNA, a mai fost secretar de stat în MAI, în timpul Guvernului Ponta, şi a preluat atribuţiile de ministru de la Gabriel Oprea, în noiembrie 2015, când acesta din urmă a demisionat din Guvern.

Ilie Botoş a fost demis de premierul Dacian Cioloş în decembrie 2015, la propunerea ministrului de Interne de atunci, Petre Tobă.

Tot miercuri, Klaus Iohannis a semnat şi decretul de încetare a raporturilor de serviciu chestorului de poliţie Mihai-Cristinel Brătan cu Ministerul Afacerilor Interne.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri