Carabulea, condamnat la 5 ani de închisoare. Rușanu, achitat

Data actualizării: Data publicării:
carabulea 2 captura

Omul de afaceri Ilie Carabulea a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare în dosarul ASF- Carpatica. Dan Radu Ruşanu, fost preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară a fost, însă, achitat. Procurorii DNA i-au acuzat pe cei doi că au făcut parte dintr-un grup infracţional care a avut ca scop protejarea societăţii Carpatica Asig.

În acest dosar, fostul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, Dan Radu Ruşanu, a fost acuzat că a favorizat compania de asigurări fondată de Ilie Carabulea, CARPATICA ASIG.

În primă instanţă, Ruşanu a fost achitat, în timp ce omul de afaceri a primit o pedeapsă de 6 ani de inchisoare, iar CARPATICA ASIG a primit o amendă penală de 600.000 de lei.

Problemele Carpatica au început în 2014 când intrase într-un program de redresare financiară. Procurorii spun că, la sfârşitul anului, conducerea Carpatica Asig a modificat raportările financiare căci rezerva necesară pentru acoperirea daunelor era cu peste 23,6 milioane de euro mai mică decât în realitate, iar firma nu a pus deoparte nici cele aproape trei milioane de euro pentru acoperirea pierderilor, aşa cum cerea legea.

Falsurile s-ar fi făcut pentru a evita suspendarea autorizaţiei de funcţionare a Carpatica Asig. Practic, conducerea companiei tăia zerouri din contabilitate pentru a arata că daunele sunt mai mici decât cele reale. Totul, spun procurorii, s-a făcut la iniţiativa lui Ilie Carabulea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri