Ilie Liviu Dragne a fost eliberat sub control judiciar

Data actualizării: Data publicării:
170810_ILIE_DRAGNE_RETINERE01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Administratorul fermei de porci Salcia din județul Teleorman, la care a deținut 90% din acțiuni fiul președintelui PSD, Valentin Ștefan Dragnea, a fost eliberat din arest, sub control judiciar, după ce au expirat cele 24 de ore ale reținerii decise de procurori. Ilie Liviu Dragne nu a făcut declarații presei.

„În momentul când vom putea și ne va permite dosarul, vom organiza o conferință de presă”, a spus succint Ilie Liviu Dragne, secondat de avocata Maria Vasii, la ieșirea din arestul Poliției Capitalei.

„Ați colaborat cu anchetatorii?”, l-au întrebat jurnaliștii pe administratorul fermei de porci Salcia. În locul acestuia, a răspuns Vasii: „Nu există o asemenea ipoteză”.

Avocata a dat detalii și despre măsura controlului judiciar. „Noi aveam de ieri ordonanța prin care se lua măsura controlului judiciar. Este o procedură atipică pentru că, din punctul de vedere al procedurii penale, nici eu și niciunul dintre colegii mei nu am putea să explicăm cum poate fi justificată reținerea unei persoane cât timp procurorul are deja reprezentarea faptului că și măsura controlului este o măsură suficientă”, a declarat Vasii.

Avocata a mai spus că Dragne a preluat ferma de porci la sfârșitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie. „Ca atare, nu are nicio legătură cu pretinsa lucrare pentru care s-a emis acea factură față de care procurorii lansează acuzația de evaziune, cu un prejudiciu estimat la 223.000 de lei”, a spus Vasii.

Domnul Dragnea Valentin și-a cedat toate părțile sale sociale. În prezent, societatea se organizează într-o altă formă, procedura este în curs la Registrul Comerțului”, a mai spus avocata.

Vasii a declarat că, deși la data faptei la care fac referire procurorii, fiul președintelui PSD era acționar al firmei, el nu se poate face responsabil de o eventuală infracțiune de evaziune fiscală. „Nu este responsabil pentru că procurorii îl acuză pe domnul Dragne Ilie, administratorul, că ar fi complice la evaziune fiscală. Or, despre această infracțiune vorbim doar pe seama administratorului. Domnul Valentin Dragnea nu a fost niciodată administrator, a avut doar calitate de acționar”, a susținut Vasii.

Ilie Liviu Dragne a fost reținut, joi, alături de alte opt persoane, pentru 24 de ore. Acuzația formulată de anchetatori a fost de evaziune fiscală. Prejudiciul total depăşeşte 9 milioane de euro. Pentru a recupera suma, anchetatorii au pus sechestru pe 42 de clădiri şi pe conturile firmelor vizate de cercetări. Aşa că inclusiv Ferma Salcia nu poate fi înstrăinată, în acest moment.

Luna trecută, presa a arătat că ferma Salcia din Teleorman este transformată în societate cu acțiuni la purtător, exact după modelul celebrei Tel Drum SA.

De precizat că Maria Vasii, avocata lui Ilie Liviu Dragne, a reprezentat și interesele în instanță ale lui Liviu Dragnea și ale fostei soții a acestuia, Bombonica Prodana.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri