IMAGINI EXCLUSIVE. Descinderi la Clubul Sportiv Jiul Petroşani. Alin Simota, acuzat de răpiri la comandă

Data publicării:
1776523 mediafax foto laurentiu mich-70655


Actualizare 15:10: Alin Simota a intrat în grabă în sediul DIICOT Alba și a spus că nu știe de ce a fost adus.

________________ 

Procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Alba Iulia au reușit destructurarea unei grupări infracționale organizate deosebit de violentă, constituită din opt persoane, grupare specializată în comiterea unor infracţiuni de şantaj asupra unor oameni de afaceri locali, cămătărie, înşelăciune, care a acţionat în principal pe raza judeţului Hunedoara.

Practic, gruparea infracţională era organizată pe paliere de comandă şi execuţie, specializată în acte de violenţă, şantaj, cămătărie, înşelaciune, etc, precizează DIICOT într-un comunicat.

Din materialul probator aflat la dosarul cauzei rezultă că liderul grupării era Simota Alin, cel care transmitea ordinele către inculpatul Litera Constantin Cristian, acesta din urmă asigurând punerea lor în executare.

La solicitarea lui Alin Simota, au fost executate mai multe acte de violenţă la comandă, răpiri şi şantaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate adresele unde se află datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani sau pentru ca aceştia să-şi retragă memoriile şi plângerile formulate către diverse instituţii.

Tot astfel, un candidat pentru funcţia de consilier local a fost agresat la solicitarea lui Alin Simota pentru că s-a opus unor cereri şi proiecte de lucrări solicitate de firmele pe care inculpatul le administra.

În cauză s-au efectuat șapte percheziţii la diferite locatii din judeţul Hunedoara.

La sediul DIICOT urmează a fi aduşi 8 învinuiţi, precum şi alte 11 persoane pentru audieri.

Cine este Alin Simota, omul de afaceri care finanţează echipa de fotbal Jiul Petroşani

Alin Simota este consilier local PNL la Petroşani, iar în mandatul 2008-2012 a fost consilier judeţean la Hunedoara.

Simota, care este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din judeţ, fiind şi finanţator al echipei de fotbal Jiul Petroşani, a dezvoltat afaceri atât în domeniul construcţiilor, cât şi în domeniul energetic, câştigând mai multe licitaţii organizate de CJ, în perioada în care a fost consilier judeţean.

Alin Șimota, care a controlat de-a lungul timpului mai multe societăţi comerciale, unele dintre ele intrând în insolvenţă, s-a aflat de mai multe ori în atenţia anchetatorilor pentru evaziune fiscală, stopaj la sdursă şi emitere de file cec fără acoperire.

Potrivit ultimei declaraţii de avere completată în 31 iulie 2012, după preluarea mandatului de consilier local la Petroşani, Alin Simota are în proprietate o garsonieră de 23 de metri pătraţi cumpărată în 2005. El nu are menţionate în declaraţia de avâre maşini, terenuri sau alte bunuri a căror valoare să depăşească 5.000 de euro şi nici sume în conturi sau depozite bancare.

Conform aceleiaşi declaraţii, Simota a încasat în anul fiscal anterior 7.426 de lei din indemnizaţia de consilier judeţean şi alţi 2.508 lei ca inginer la SC Simar Comimpex.

În declaraţia de avere pe care a completat-o în 13 iunie 2012, la încheierea mandatului de consilier judeţean, Simota scria că are, pe lângă garsoniera din Petroşani, un apartament în Bucureşti de 58 de metri pătraţi, din 2004, un apartament la Cannes, în Franţa, din 2007, în suprafaţă de 860 de metri pătraţi şi o casă în SUA, cumpărată în 2006.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri