Împuşcat pentru încălcarea proprietăţii chiar de fostul primar al localităţii

Data publicării:
cioban-1

Un cioban din judeţul Braşov a ajuns la spital după ce a fost împuşcat de trei ori de fostul primar al localităţii Augustin. Motivul: omul a intrat cu oile pe terenul fostului edil. Din fericire, arma folosită este neletală, deci rănile nu îi pun viaţa în pericol.

Incidentul s-a produs duminică după-amiază. Fostul primar din Augustin, Tokos Jossef, spune că l-a prins pe cioban în timp ce păştea oile pe terenul său. L-ar fi somat să plece cu două focuri de armă trase în aer, însă bărbatul a refuzat. Mai mult, l-ar fi atacat chiar şi cu un cuţit. În acel moment, fostul primar a tras cele trei focuri, folosind un pistol cu bile din cauciuc.

Cel care l-a găsit pe rănit susţine că acesta nu avea la el nici un cuţit şi că, în afară de rănile provocate de împuşcături, avea urme de lovituri şi în zona feţei. „Nu mai era conştient. Zicea că îl doare capul foarte rău şi nu poate să meargă”, spune martorul.

Victima a fost dusă la Spitalul Clinic Judeţean din Braşov, cu răni la faţă, la picioare şi în zona toracelui. Potrivit medicilor, bărbatul este acum în afara oricărui pericol.

M-a tăiat aici, la mână. Noroc că mi-am pus mâna în faţă de m-a crestat la mână, să nu îmi ia gâtul”, a declarat fostul primar în faţa jurnaliştilor.

Localnicii din Augustin declară că nu este prima dată când fostul primar face abuz de putere. „Foloseşte abuziv mult teren din comună, având oi şi vaci. Aici nu a semănat nimic, eventual vânt şi furtună. Acum văd că seamnănă gloanţe”, spune actualul primar al comunei Augustin, Mircea Garcea.

În replică, fostul primar susţine că a făcut totul în legitimă apărare şi că este îndreptăţit să îşi apere proprietatea. „Aici sunt cinci hectare şi vă daţi seama că numai pentru semănat am plătit 24 de milioane... şi ăla vine şi mănâncă tot că aşa vrea el”, spune Tokos Jossef.

Poliţia a început o anchetă, iar fostul edil a rămas fără permisul de port-armă. „Facem cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de armă neletală fără drept, iar încadrarea juridică a agresiunii fizice va fi stabilită în funcţie de starea de sănătate a victimei”, a declarat comisarul şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri