În căutarea victimelor comunismului. Istoric: Ca să le atrag atenția procurorilor, le spun că am găsit-o pe Elodia

Data publicării:
comunism RESIZED - mfax

Am reuşit să sparg un soi de breșă. Când s-a pornit pe această idee, cu procesul comunismului, procurorii mi-au zis că ei nu pot judeca un sistem, că ei au nevoie de un mort pentru a se dovedi că s-a comis o crimă. Când mă duc într-o livadă şi găsesc trei morţi, trebuie să vină medicii legişti. Poate e o glumă macabră, dar o practic cu ei, pentru că și ei fac glume macabre cu noi. Le spun că am găsit-o pe Elodia”, a povestit acesta la Digi24.

Avocata Elodia Ghinescu a dispărut în seara de 29 august 2007, cazul fiind puternic mediatizat în presa din România.

Istoricul Marius Oprea a explicat că există trei tipuri de victime ale regimului comunist: elita intelectuală înfometată, îngropată în gropi comune, țărani sau partizani împușcați fără sentinţă de judecată și oameni uciși ilegal.

Categoria principală, dacă ne referim la gropi de pe lângă închisori, este reprezentată de oameni care nu au murit de sănătoși. Au murit de foame, îngropați în gropi nemarcate. Avem informații de la foști gardieni, am mai găsit schițe și așa am reușit să reconstituim. E vorba de elita intelectuală a vechii Românii.

A doua categorie sunt cei care sunt ucişi fără sentinţă de judecată: ţărani împuşcaţi sau partizani, care sunt îngropaţi pe munte, la marginea unui râu. Avem noroc cu rapoartele. Ei se lăudau cu crimele lor.

Pornind de la rapoarte, mergând în sat, luăm legătura cu urmași şi dintr-o dată oamenilor li se dezleagă limba. Încep să povestească, ne dau tone de informații. Rareori s-a întâmplat să nu găsim.

A treia categorie: morți în penitenciare. Sunt şi cei împușcați ilegal si despre care nu se ştie nimic. Ne-a fost greu să găsim. A fost un om ridicat de acasă de securitate, urcat într-un jeep. Tot satul fugea în pădure când se auzea un motor, că nu se știa pe cine aresta. Ne-a fost greu să găsim asemenea oameni”, a povestit acesta.

Marius Oprea a povestit că, în cazul oamenilor care au murit de înfometare, oasele acestora se fac pulbere din cauza lipsei de calciu.

La Târgu Ocna şi la Aiud, oasele şi se fac pulbere în mâini. Este evident ca acei oameni au murit de foame. Se vede gradul de lipsă de calciu. Oasele se transformă repede în ţărână”, a mai spus istoricul.

Primul martor, un fost ofițer de securitate

Acesta a dezvăluit că au descoperit un fost ofițer de securitate, dar căruia îi protejează identitatea, fiind primul martor în legătură cu săvârșirea acestor crime.

Avem înregistrări cu un fost ofițer de securitate care şi-a mărturisit crima. Povestește despre lucruri ceva de speriat. Nu îşi aduce aminte câţi a împuşcat. A zis că la primul a fost mai greu. Are 82 de ani și îi este frică să nu fie condamnat. Spune că el a executat nişte ordine. El, faţă de Ficior şi Vişinescu, ne-a spus cu amănunte cum a omorât oameni”, a declarat Marius Oprea.

Nu facem plângere pentru că este primul martor în legătură cu săvârșirea acestor crime. Nu este un soi de protecţie a martorilor. Acest om nu că şi-a negociat libertatea, cât a spus că vrea să moară în liniște. E şi bolnav, l-a bătut Dumnezeu. El practic s-a spovedit. Vişinescu m-a dat afară din uşă, m-a şi îmbrâncit de perete. A zis că nu a făcut nimic rău”, a completat istoricul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri