În timpul moţiunii contra sa, Tudorel Toader era pe Facebook. Fotografia pe care a postat-o

Data publicării:
tudorel toader_govro
Tudorel Toader, ministrul Justiţiei

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus marţi, în finalul intervenţiei sale din Camera Deputaţilor, unde s-a dezbătut moţiuna depusă de opoziţie împotriva sa, că un om poate sta pe nedrept închis câţiva ani, dar statul nu poate spune că a fost o greşeală, pentru că este invocat tot timpul principiul independenţei justiţiei.

tudorel toader_govro
Tudorel Toader, ministrul Justiţiei

„Vreau să vă reamintesc următorul lucru şi dacă mergeţi pe minima empatie, îmi daţi dreptate: gândiţi-vă la ăia de erau pe Ştirbei Vodă puşi în lumina reflectoarelor, au stat ani de zile în puşcărie apoi li s-a spus că fapta nu există. Îi spui omului că a stat o noapte, o lună, un an, şapte ani în puşcărie degeaba, dar noi spunem independenţa justiţiei, nu putem spune că s-a greşit, să meargă la CEDO”, a declarat Toader în Parlament.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

El a adăugat că îşi asumă rolul de a dezvolta ceea ce este bun, dar trebuie observate şi lucrurile mai puţin bune.

„Care este rolul pe care mi-l asum? Acesta de a susţine, de a dezvolta ceea ce e este bun, dar să nu ne facem că nu vedem lucrurile mai puţin bune sau chiar alea rele, să nu ne sustragem de la a ne îndeplini obligaţia de apărare a drepturilor şi libertăţilor fundamnetale”, a explicat Toader.

Ministrul a spus că rămâne deschis dialogului interinstituţional pentru găsirea celor mai bune soluţii pentru rezolvarea problemelor din justiţie.

„Nimeni nu deţine monopolului adevărului absolut, avem acelaşi interes comun: stat de drept, drepturi şi libertăţi fundamentale, racordarea la marea familie europeană”, a concluzionat Toader.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, iniţiată de USR şi PNL, a fost citită marţi în plenul Camerei Deputaţilor. Opoziţia îi cere demisia ministrului, caracterizându-l drept „un ministru de nota 4”. În timpul şedinţei de plen, ministrul a distribuit pe Facebook o fotografie cu fiul său Teodor şi cu partenera acestuia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri