Întrebarea rămâne: A revenit Ioan Becali din Germania?

Data actualizării: Data publicării:
becali

Ioan Becali a fost găsit vinovat şi a fost condamnat astăzi de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti la 7 ani şi 4 luni de închisoare în dosarul în care a recunoscut că i-a dat şpagă judecătoarei Geanina Terceanu (şi aceasta a fost condamnată, ca şi fratele Victor şi Cristi Borcea). În acest moment, cel poreclit Giovani nu se află în România, scrie digisport.ro.

becali

ACTUALIZARE 19:05: Conform ultimelor informații, se pare că Ioan Becali s-a întors acasă, astfel că nu mai este nicio problemă legată de suspiciunile că ar fi părăsit România pentru a scăpa de o eventuală nouă condamnare. „A fost câteva zile acolo, e adevărat, pentru că trebuia să facă nişte investigaţii amănnţite. Dar chiar acum este acasă, în curte”, a declarat unul dintre apropiaţii fraţilor Ioan şi Victor Becali.


Eliberat condiţionat, Ioan Becali va fi nevoit să se întoarcă la închisoare, dacă Înalta Curte va menţine pedeapsa anunţată astăzi. Doar că fostul agent nu se află pe teritoriul ţării noastre, la începutul lunii avocatul său prezentând un document din care reieşea că fostul impresar este în Frankfurt, acolo unde urmează un tratament medical. Ioan Becali a plecat, aşadar, în Germania chiar înaintea ultimului termen de la Curtea de Apel București al dosarului în care acesta recunoscuse că a dat mită.

CITIȚI ȘI: Borcea și frații Becali, noi condamnări la închisoare

De notat că plecarea lui Giovani spre Frankfurt a creat vâlvă la vremea respectivă, în condiţiile în care fostul consilier al premierului Dacian Cioloș, Valeriu Nicolae, a relatat pe Facebook, că, în timp ce se afla pe Aeroportul Otopeni, l-a văzut pe Ioan Becali evitând coada de la pașapoarte și trecând frontiera pe la protocolul diplomatic.

„Giovani Becali - cel care ne explica tuturor ce înseamnă să fii mafiot de mafiot este în fața mea în aeroport. Nu se oprește la coada la care sunt vreo 20 de oameni (4-5 minute de așteptare) ci se duce direct la protocol diplomatic. Ofițerii de serviciu îl salută ca și cum ar fi vreun demnitar care merită salutat și nu un mafiot abia ieșit din pușcărie care a tras țepe de milioane, dacă nu de zeci de milioane de EUR statului român. Becali trece liniștit controlul pe la punctul rezervat diplomaților”, a scris Valeriu Nicolae, consilier al premierului Cioloş, pe pagina personală de Facebook.

Autorităţile române se tem în acest moment ca Ioan Becali să nu fi plecat din Germania, în condiţiile în care soţia sa este originară din Columbia, iar fostul agent are o serie de relaţii în diverse ţări de pe tot cuprinsul globului.

De notat şi faptul că în urmă cu două săptămâni, fostul impresar Ioan Becali, fostul acţionar dinamovist Cristian Borcea şi fostul fotbalist Liviu Ciobotariu au fost condamnaţi de un tribunal din Liege la câte şase luni de închisoare cu suspendare pentru fraudă fiscală, în dosarul transferurilor efectuate de Standard Liege, între 1999 şi 2004!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...