Înalta Curte: Deputatul PSD Ciprian Nica a colaborat cu Securitatea. Reacția parlamentarului

Data publicării:
ciprian nica

Ciprian Nica, acuzat că a colaborat cu Securitatea când avea 16 – 17 ani, consideră că i-a fost încălcat dreptul la apărare și va continua să își caut dreptatea, inclusiv la CEDO.

Afirm că mi-a fost încălcat dreptul la apărare deoarece magistrații au respins cererea de rejudecare a dosarului meu la Curtea de Apel București, ca urmare a faptului că în dosar nu s-a găsit ordinul de plată prin care eu făceam dovada plătii unei expertize grafologice”, a precizat deputatul într-un comunicat de presă.

Acuzațiile din dosarul de colaborare cu Securitatea sunt legate de faptul că deputatul ar fi furnizat informații despre cetățeni străini – arabi – de la care a cumpărat, în cămin, blugi și cafea, spune parlamentarului.

Ciprian Nica susține că a fost șantajat cu faptul că fratele său, care era ofițer la Școala de Ofițeri Sibiu, va avea probleme dacă nu va accepta o colaborare. Totodată, a fost amenințat că va fi exclus de la liceul din Ploiești, unde studia arte plastice.

Dacă aș fi dorit să colaborez cu Securitatea, aș fi furnizat informații și după terminarea liceului, însă acest lucru nu s-a întâmplat! Că nu am colaborat cu Securitatea, în sensul poliției politice, este demonstrat de faptul că în dosarul de la CNSAS există o rezoluție a unui ofițer de Securitate care propune clasarea dosarului meu ca urmare a faptului că refuz să ofer informații, după plecarea din liceu”, a precizat deputatul în comunicatul trimis.

Deputatul ar fi fost recrutat în anul 1976, pentru a-i supreveghea și a da note informative despre elevi și studenți. Se pare că Nica le-ar fi indicat ofițerilor de securitate care sunt elevii care ascultă postul de radio Europa Liberă, cine abordează subiecte politice sau laudă capitalismul.

Deputatul PSD susține acum că ofițerii de securitate aveau deja notele gata scrise, iar el trebuia doar să le aprobe, semnându-le.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri