Înalta Curte sesisează CCR în dosarul lui Sebastian Ghiță, după ce Secția specială a retras apelul

Data actualizării: Data publicării:
sebastian ghita serbia_igpr

Magistrații instanței supreme au decis admiterea cererii procurorilor de sesizare a Curții Constituționale în dosarul lui Sebastian Ghiță, în care SIIJ a retras apelul, cu o excepție de neconstituționalitate vizează atribuțiile Secției speciale.

Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 881 alin. 6 şi art. 888 alin 1 lit. d) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară modificate prin art. 14 pct. 4 şi 6 din OUG nr. 7/2019 formulată de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie –Secţia Judiciară, Serviciul judiciar penal. Dispune sesizarea Curţii Constituţionale a României cu excepţia de neconstituţionalitate invocată de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie –Secţia Judiciară, Serviciul judiciar penal”, se arată în minuta instanței, potrivit MEDIAFAX.

Decizia este definitivă.

Articolele 4 și 6 din OUG 7, pentru care a fost sesizată CCR, vizează atribuțiile Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție în cazul retragerii apelurilor chiar dacă soluțiile din dosare au fost dispuse înainte ca Secția să devină operațională.

Este vorba despre dosarul în care Sebastian Ghiță este judecat alături de foști șefi și procurori din Prahova. La fond, Ghiță a fost achitat, iar procurorii au declarat apel.

Ulterior, Secția de anchetare a magistraților a devenit operațională și a decis retragerea apelului din dosar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri