Încă 60 de zile de control judiciar pentru Remus Truică

Data publicării:
remus truica mediafax

 

FOTO Mediafax

A stat mai puţin de 30 de minute în faţa procurorilor, în dosarul în care a fost pus sub acuzare pentru constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu şi complicitate la spălare de bani.

Procurorii i-au adus la cunoştinţă că i-au prelungit cu încă 60 de zile controlul judiciar.

În acelaşi dosar, în 9 iulie a fost audiat la DIICOT şi Sorin Popa, fost vicepreședinte BRD. Procurorii l-au audiat şi l-au anunţat că va fi cercetat sub control judiciar în dosarul creditelor ilegale.

Irina Truică a dat declaraţii în acest dosar în 3 iulie, avocatul ei declarând atunci că aceasta a semnat, ca soţie a lui Remus Truică, un contract de credit de trei milioane de euro. Avocatul a precizat că Irina Truică are sechestru pe bunurile comune cu soţul ei, cele mai importante fiind terenurile şi casa din Snagov.

Procurorii DIICOT instrumentează un dosar privind acordarea ilegală a mai multor credite de către BRD, între care se numără şi cel făcut de Elena Udrea, în valoare de aproximativ trei milioane de euro. În cazul fostului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, DIICOT şi-a declinat competenţa, în 4 martie, şi a trimis dosarul la DNA, care continuă cercetările.

DIICOT a anunţat, în 19 mai, că în dosarul privind acordarea ilegală de credite a fost începută urmărirea penală în cazul a 30 de persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri