Încă un inculpat din dosarul lui Dragnea își recunoaște vinovăția în instanță

Data publicării:
170328_ICCJ_DRAGNEA_00_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Încă un inculpat din dosarul în care este acuzat președintele PSD, Liviu Dragnea, și-a recunoscut vinovăția marți, la Înalta Curte de Casație și Justiție, solicitând magistraților să fie judecat prin procedura simplificată, scrie Agerpres.

170328_ICCJ_DRAGNEA_00_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Este vorba de Ionel Marineci, la data faptei șef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului și familiei Teleorman, care a declarat marți, în instanță, că își recunoaște vinovăția și nu contestă probele strânse de procurori.

Marineci se alătură altor trei inculpați din acest dosar care și-au recunoscut vinovăția la termenul anterior al procesului din 14 februarie, respectiv Adriana Botorogeanu, Gheorghe Nicușor și Anisa Stoica.

Tot la acest termen, a fost discutată o cerere depusă de fosta soție a lui Dragnea, Bombonica Prodana, privind sesizarea Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate a unui articol din Codul penal care reglementează infracțiunea de abuz în serviciu.

Bombonica Prodana nu a fost prezentă în sala de judecată, însă avocatul acesteia, Toni Neacșu, a explicat că dorește ca CCR să se pronunțe asupra stabilirii unui prag valoric în legătură cu infracțiunea de abuz în serviciu.

Tot acum, judecătorii au cerut DNA să precizeze în scris ce legislație a încălcat fiecare inculpat prin săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, respectiv dacă e vorba de legislația primară sau cea secundară.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 25 aprilie.

„Ceea ce constat eu de fapt — marea problemă în România rămâne abuzul în serviciu. Cu sau fără abuz în serviciu România se dezvoltă sau nu”, a declarat Liviu Dragnea, la ieșirea din sala de judecată.

Întrebat despre discuțiile de la proces privind stabilirea unui prag valoric pentru infracțiunea de abuz în serviciu, Dragnea a răspuns ironic: „Eu cred că trebuie să îi acuzați și pe judecători și pe avocați că îndrăznesc să facă asta”.

El nu a vrut să spună dacă, din punctul său de vedere, trebuie să existe un prag valoric în cazul abuzului în serviciu.

„Nu știu, discutați cu specialiștii. Cum hotărăște DNA, cel mai bine, că ei sunt legiuitorii”, a mai spus ironic liderul PSD.

Dosarul a fost trimis în instanță de DNA pe data de 15 iulie 2016, Dragnea fiind acuzat de săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

În același dosar, a fost trimisă în judecată și fosta soție a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

De asemenea, au fost deferiți justiției Floarea Alesu — fost director general al DGASPC Teleorman; Ionel Marineci — la data faptei șef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului și familiei; Olguța Șefu — la data faptelor director executiv adjunct al DGASPC Teleorman; Valentina Mirela Marinca — la data faptelor șef al Complexului de recuperare și coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei; Nicușor Gheorghe — la data faptelor șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare; Constantin Claudiu Balaban — fost șef al Complexului de servicii destinate copilului și familiei din municipiul Alexandria; Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica — ambele funcționare în cadrul DGASPC Teleorman; Rodica Miloș (fostă Ogrija, fostă Drăghici) — director executiv adjunct al DGASPC Teleorman.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri