Incendiul de la Constanţa: Inspectorii de la protecţia muncii anunţă dacă tinerele decedate erau angajate cu forme legale

Data publicării:
constanta-2

Continuă ancheta în cazul celor trei tinere care au murit în incendiul care a distrus un restaurant din Constanţa. Marţi, inspectorii de la Protecţia Muncii anunţă dacă fetele erau angajate cu contract de muncă sau lucrau fără forme legale.

Patronul localului din Constanţa este un client mai vechi al angajaţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă. În ultimii trei ani, deci din 2011, el a fost amendat în fiecare an pentru că nu le încheia contracte de muncă tuturor angajaţilor.

Şeful ITM Constanţa a declarat pentru Mediafaxuna dintre fetele angajate avea contract de muncă încheiat pe o întreprindere individuală, alte două tinere aveau contractele de muncă expirate în toamna anului trecut, iar cea de-a patra nu avea contract.

Între timp, la locul tragediei zeci de oameni vin şi aprind lumânări sau lasă flori şi fotografii cu victimele.

În incendiul de sâmbătă noapte din centrul Constanţei au murit trei femei, cu vârste între 22 şi 24 de ani. Alte patru persoane, printre care şi o tânără de 19 ani, au suferit arsuri şi intoxicaţii cu fum. Tânăra este internată La Spitalul de Arşi din Capitală, iar marţi, cel mai probabil, va fi supusă unei intervenţii chirurgicale.

Ancheta privind incendiul a fost preluatăde Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri