Încep interviurile pentru şefia Parchetului General. C. Predoiu: „Este o procedură transparentă, facem mai mult decât ne cere legea"

Data actualizării: Data publicării:
catalin predoiu
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Interviurile pentru desemnarea şefului Parchetului ICCJ, funcţie la care aspiră opt candidaţi, încep marţi şi se desfăşoară timp de două zile, fiind urmate de cele pentru conducerile DNA şi DIICOT. Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat marţi că este o procedură transparentă, şi că va conta nu doar stăpânirea tehnicilor profesionale, ci şi viziunea de ansamblu asupra sistemului.

„Este o procedură transparentă, facem mai mult decât ne cere legea, dar am optat pentru această manieră de a desfășura interviurile pentru a da încredere că încercăm să evaluăm toate fațetele profesionalismului, echilibrului, capacității de a conduce sisteme publice ale candidaților, cooptând în comisia de interviu mai specialiști care să vină cu întrebări din diverse unghiuri de abordare în funcție de profesiile lor, în funcție de specializările lor, astfel încât să am o imagine cât mai completă asupra calităților pe care le au candidații înainte de a lua decizia eventuală de propunere.

(...) Eu aș vrea să-i felicit pe toți cei care și-au asumat această responsabilitate de a candida, este un semn pozitiv, este un semnal de interes față de profesia lor. Important este adecvarea la funcţie. Dincolo de stăpânirea tehnicilor profesionale, forţa, echilibrul, viziunea de ansamblu, toate trebuie luate în considerare”, a spus Cătălin Predoiu la sediul Ministerului Justiţiei.

Cine sunt candidaţii pentru conducerea Parchetului General

Pentru conducerea Parchetului ICCJ s-au înscris opt candidaţi, printre care fostul Şef DIICOT Daniel Horodniceanu şi Răzvan Horaţiu Radu, în prezent adjunct la Parchetul general. Interviurile sunt programate în 14 şi 15 ianuarie.

Pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie vor susţine interviuri Ionel Corbu, Florin-Daniel Căşuneanu, Gabriela Scutea, Laura Oprean, Pompiliu-Marian Drilea-Marga, Daniel Horodniceanu, Sorin Săndel Vasilache, Răzvan Horaţiu Radu.

La interviurile de marţi sunt programaţi Ionel Corbu, Florin-Daniel Căşuneanu, Gabriela Scutea, Laura Oprean, urmând ca miercuri să aibă loc interviurile cu ceilalţi patru candidaţi.

Fiecare candidat are la dispoziţie 30  de minute pentru susţinerea proiectului şi 60 de minute pentru întrebări şi răspunsuri.  

Aceste interviuri vor continua, în 16 ianuarie, cu cele pentru conducerea DNA, unde candidează actualul şef Călin Nistor, dar şi Mariana Alexandru, Crin-Nicu Bologa, Camelia Elena Grecu şi Ionuţ Botnaru.

În 17 ianuarie sunt programate interviurile pentru şefia DIICOT, vizată de cinci candidaţi. Şi aici candidează Daniel Horodniceanu, dar şi actuala şefă Giorgiana Hosu.

Pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au fost admişi pentru interviu Teodor Niţă, Ioana Bogdana Albani, Elena-Giorgiana Hosu, Viorel Badea, Daniel Horodniceanu.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri