Ministerul Justiției a lansat procedura de selecție a procurorului general și a șefilor DNA și DIICOT

Data actualizării: Data publicării:
parchetul general fb lat

Se caută procurori-șefi pentru Parchetul General, DNA și DIICOT. Ministerul Justiției a lansat astăzi procedura de selecție pentru principalele funcții din marile parchete, posturi ocupate în prezent de interimari.

ACTUALIZAREMinisterul Justiției a anunțat, oficial, că a declanșat procedura de selecție a procurorilor pentru funcțiile de șef al DNA, DIICOT și al Parchetului General, care se derulează în perioada 2 decembrie 2019- 22 ianuarie 2020.


Cătălin Predoiu pune pe seama acestor interimare scăderea ritmului de combatere a infracțiunilor grave.

Ministrul a transmis un avertisment procurorilor, printr-o scrisoare adresată procurorului general interimar, în care cere combaterea eficientă a traficului de persoane, de droguri, a altor forme de criminalitate organizată, precum și a infracțiunilor silvice.

"Știu că o altă cauză a acestor tendințe este starea de provizorat și interimat la vârful Ministerului Public. De aceea, imediat după preluarea mandatului, am început să lucrăm la procedura de selecție a procurorilor de rang înalt, pentru a fi înaintate CSM, pentru aviz, și președintelui României, pentru o eventuală numire. Pe data de 2 decembrie, Ministerul Justiției va lansa această procedură de selecție în primă fază pentru funcția de procuror general, procuror șef DNA și procuror șef DIICOT", a anunțat Cătălin Predoiu, într-o conferință de presă.

Bogdan Licu este interimar la conducerea Parchetul General, Nistor Călin - la DNA și Giorgiana Hosu - la DIICOT.

Ministrul Justiției a mai precizat că, la scurt timp, va lansa procedura și pentru celelalte funcții de conducere pentru care ministerul Justiției formulează propuneri.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri