Sari la conținut

Inculpaţii din dosarul Referendumului, audiaţi. Printre aceștia se numără și Liviu Dragnea 

Sunt 75 citaţi astăzi, în frunte cu ministrul Administraţiei, Liviu Dragnea. El este acuzat că a pus la punct un sistem la nivel național prin care ar fi fraudat referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu din 2012.

Procesul se desfăşoară la Curtea Militară, întrucât Instanţa Supremă nu dispune de săli suficient de încăpătoare.   

Liviu Dragnea, vizat de dosar, se apăra. „Nici nu-i cunosc. Nu ştiu despre cine este vorba. N-am auzit niciodată de numele astea. Nu există nicio legătură între mine şi oamenii care sunt chemaţi pe aici pe la instanţă. Nu am văzut nici în rechizitoriu, nici în actul de urmărire penală nişte probe concludente”, a declarat Liviu Dragnea.

Dosarul Referendumului. Primele două condamnări sunt cu suspendare

Potrivit DNA, 429 de semnături de pe listele de vot au fost falsificate. Procurorii spun că toate aceste persoane, în urma unor indicaţii stricte primite din partea liderului social-democrat, se fac vinovate de „falsificarea, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale și introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători”.

În dosarul fraudei la referendum sunt judecate, alături de Liviu Dragnea, alte 74 de persoane. Toate au făcut parte din comisiile electorale a 11 secţii de votare din judeţele Olt, Teleorman, Gorj şi Vrancea.  

Mare parte dintre acestea au votat, în acte, deşi nu erau în ţară sau nu s-au prezentat la urne pe 29 iulie 2012.