Inspecția Judiciară: Judecătorul care l-a eliberat din arest pe Piedone nu a săvârșit o abatere disciplinară

Data publicării:
54364e54682ccf5cd9f403ad

„Inspectorii judiciari din cadrul Direcției de inspecție judiciară pentru judecători au dispus, prin rezoluția din 2 decembrie 2015, clasarea sesizării din oficiu a Inspecției Judiciare, ca urmare a relatărilor mass-media în cazul „Colectiv”. Din analiza efectuată, a rezultat faptul că nu există indicii privind săvârșirea vreunei abateri disciplinare de către judecătorul învestit cu soluționarea cauzei”, se arată într-un comunicat al Inspecției Judiciare remis joi AGERPRES.

Înalta Curte de Casație și Justiție și Uniunea Națională a Judecătorilor din România au criticat decizia Inspecției Judiciare de a-l cerceta pe judecătorul Constantin Luchian Constantinescu.

Inspecția Judiciară s-a sesizat în acest caz ca urmare a relatărilor din presă cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul în care judecătorul Constantin Luchian Constantinescu a instrumentat și soluționat dosarul având ca obiect luarea unor măsuri preventive în dosarul „Colectiv”.

Constantin Luchian Constantinescu a decis pe 11 noiembrie eliberarea din arest a fostului primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone și a celor două funcționare — Aurelia Iofciu, șef Serviciu autorizări comerciale, și Luminița Larisa Ganea, funcționar în cadrul aceluiași serviciu.

CAB nu a luat nicio măsură preventivă în cazul celor trei, în contradicție cu decizia din 7 noiembrie a Tribunalului București care a dispus arestarea preventivă.

În motivarea deciziei, magistratul a susținut că nu primarul este cel care emite autorizația de prevenire și stingere a incendiilor, astfel încât nu intra în atribuțiile lui Piedone să veridice dacă clubul Colectiv îndeplinea normele PSI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri