Inspecția Judiciară prelungește controlul la DNA până în 25 august. Graficul lui Toader, depăşit

Data actualizării: Data publicării:
colaj toader kovesi

Inspecția Judiciară (IJ) a decis să prelungească controlul pe care îl efectuează la Direcția Națională Anticorupție (DNA) până pe 25 august întrucât volumul de activitate previzionat de inspectori îl depășește pe cel real, a declarat purtătorul de cuvânt Alin Alexandru, potrivit Agerpres.

„Controlul aflat în derulare la DNA a fost prelungit, prin ordin al inspectorului șef, până la 25 august întrucât volumul de activitate previzionat de inspectorii judiciari îl depășeste pe cel real, iar timpul stabilit inițial pentru efectuarea controlului este insuficient”, a precizat Alin Alexandru.

El a adăugat că raportul întocmit ca urmare a controlului va fi transmis Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii cel mai târziu la 6 octombrie, după ce în perioada 25 august — 15 septembrie va fi redactat și, ulterior, trimis spre avizare către conducerea IJ.

Acest anunț vine la doar o zi după ce ministrul Justiției a anunțat că, din informaţiile pe care le are, controlul Inspecţiei Judiciare cu privire la activitatea Ministerului Public va fi finalizat pe data de 11 august.

„După graficul pe care eu l-am primit, cred că pe data de 11 august ar trebui să se încheie Inspecţia Judiciară. Aici revin cu o precizare: Ministrul Justiţiei are două căi de a face un control de fond la Ministerul Public. Pe de o parte, el, ministrul, prin ordin să numească procurorii, obiectivele controlului şi graficul. O altă procedura la care eu am apelat a fost aceea de a mă adresa Inspecţiei Judiciare, solicitând ca în planul lor de măsuri să aibă un astfel de audit”, a spus el.

Ministrul a subliniat că acest grafic a fost stabilit de Inspecţia Judiciară, alături de obiectivele controlului, şi nu de către el.

Controlul IJ la DNA a început pe 17 iulie. Chiar și atunci era specificată ca dată de final ziua de 11 august. După verificări va fi întocmit un raport care va fi înaintat Secţiei pentru procurori a CSM, care va analiza rezultatele.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri