Instanţa a decis ridicarea sechestrului pus pe imobilul lui Adrian Năstase, din strada Zambaccian

Data publicării:
nastase lansare carte FB

 

Adrian Năstase FOTO Facebook

Hotărârea a fost luată de magistraţii Tribunalului Capitalei după ce Adrian şi Dana Năstase au cerut instanţei ridicarea sechestrului pus pe imobil şi pe contul bancar, în dosarul cunoscut sub numele de "Zambaccian".

"Dispune radierea din cartea funciară numărul 2975/7 a localităţii Bucureşti, sector 1, deschisă cu privire la imobilul situat în Bucureşti, strada Muzeul Zambaccian numărul 16, etaj 3, apartament 4, sector 1, aparţinând reclamanţilor Năstase Adrian şi Năstase Daniela, a sechestrului asigurător. Dispune ridicarea sechestrului asigurător instituit asupra sumei de 118.650 USD, consemnată la Banca Comercială Română Sucursala Unirea, aparţinând reclamantului Năstase Adrian", a decis, luni, Tribunalul Capitalei. 

Era o decizie firească, in conditiile i. n care achitasem sumele considerate de ICCJ drept prejudiciu si pentru care fusese instituit sechestrul asigurator”, a scris Năstase pe blogul personal.

Decizia poate fi contestată în termen de cinci zile.

În 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

În 18 martie 2013, Năstase a fost eliberat din penitenciar, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea lui de eliberare condiţionată.

În 6 ianuarie 2014, Adrian Năstase a fost din nou încarcerat, după ce a fost condamnat, în dosarul "Zambaccian", la patru ani de închisoare cu executare. Năstase a stat în penitenciar până în 21 august 2014, când a fost eliberat condiţionat, după ce a executat o treime din pedeapsă.

Alături de fostul premier au fost condamnate, de instanţa supremă, tot în dosarul "Zambaccian, şi soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani de închisoare cu suspendare, şi Irina Jianu, la patru ani de închisoare cu executare.

Fostul premier a fost acuzat în dosarul "Zambaccian" că, în perioada 2002 - 2004, în calitate de premier, ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro, valoare calculată la cursul de schimb 2002/2004, dar şi pentru că l-a şantajat pe Ioan Păun, fost consul al României la Beijing. Foloasele primite de familia Năstase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea prahoveană Cornu şi din Bucureşti.

Adrian Năstase a mai fost judecat într-un dosar de corupţie, cunoscut ca "Mătuşa Tamara", însă în acesta a fost achitat definitiv, în septembrie 2012, de Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În acelaşi dosar au fost achitaţi şi Ioan Melinescu şi Ristea Proboi, pentru complicitate la fapte de corupţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri