Instanţa se pronunţă în 10 iulie cu privire la cererea lui Dan Voiculescu de ridicare a măsurii controlului judiciar

Data publicării:
dan voiculescu - 5542873-Mediafax Foto-Liviu Adascalitei-8

(VIDEO - Dan Voiculescu, la sediul Tribunalului Bucureşti)

ACTUALIZARE 13.00. Instanţa a analizat solicitarea lui Dan Voiculescu de ridicare a măsurii controlului judiciar, o soluţie urmând să fie anunţată în 10 iulie.


„O cer pentru că e dreptul meu, argumentele sunt deja cunoscute. Nu mai plec în vacanţă, rămân pentru că e ofensivă şi vacanţa trebuie făcută când eşti liniştit şi rămân pentru că Băsescu o să mai găseasca nişte lucruri şi rămân pe terenul de luptă”, a declarat Dan Voiculescu, la sosirea la Tribunalul Bucureşti.

Procurorii DNA l-au pus pe omul de afaceri sub control judiciar, într-un dosar în care e acuzat că ar fi şantajat trei patroni cărora le-ar fi cerut bani mascaţi în contracte de publicitate.

Cei trei oameni de afaceri care l-ar fi denunţat pe Dan Voiculescu pentru şantaj ar fi Nelu Iordache, Octavian Creţu şi Nicolae Palfi, susţin surse judiciare. Ultimii doi sunt acţionari ai societăţii Romaqua. Aceeaşi societate despre care, anul trecut, un fost angajat al omului de afaceri dezvăluia că ar fi fost victima unei campanii negative iniţiate de trusul de presă al lui Dan Voiculescu. Iar Nelu Iordache este acum arestat la domiciliu, după ce a petrecut după gratii un an şi jumătate. Patronul de la Romstrade este acuzat de deturnare de fonduri europene, spălare de bani şi înşelăciune.

Dan Voiculescu a contestat măsura controlului judiciar, solicitarea sa urmând să se judece astăzi la Tribunalul București.

Fostul senator consideră că această măsură nu este necesară și spune că denunțurile depuse de mai mulți oameni de afaceri sunt minciuni.

Pe de altă parte, în dosarul ICA, Dan Voiculescu a cerut să fie judecat pentru o infracţiune pedepsită mai bând decât cea de spălare de bani. Solicitarea va fi analizată peste mai puţin de o lună, la următorul termen din dosarul ICA.

În această dimineaţă, fondatorul PC a declarat că nu încearcă astfel să obţină o pedeapsă mai mică sau o prescriere.

Pentru a cincea oară la Poliţia Ilfov

Înainte de a merge la instanţă, Dan Voiculescu s-a dus din nou la Poliţia Ilfov, unde trebuie să se prezinte conform obligaţiilor stabilite prin controlul judiciar.

La intrarea în sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, Dan Voiculescu a fost întrebat de jurnalişti dacă judecătorii i-au lăsat impresia că ştiu despre ce este vorba în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.

(VIDEO - Dan Voiculescu, la sediul IPJ Ilfov)

„Da. E un volum de muncă imens, am avut îndoieli că e greu de parcurs, dar se pare ca au capacitatea... Lucrează ziua, noaptea, și ieri au sta acolo cu mine zece ore”, a spus Voiculescu.

Voiculescu a stat în sediul IPJ Ilfov aproximativ zece minute. La ieşirea din sediul Poliţiei Ilfov, Voiculescu a fost întrebat despre relaţia sa cu Mugur Crăciun, pe care l-ar fi propus pentru o funcţie de secretar de stat.

Dan Voiculescu le-a reproşat jurnaliştilor că sunt în eroare şi nu verifică informaţiile. „Nu am niciun apropiat pe nume Mugur Crăciun pe care să-l fi propus secretar de stat și mai știu eu ce”, a spus Voiculescu.

Întrebat dacă îl cunoaște pe Nelu Iordache, care ar fi unul dintre denunţătorii din dosarul de şantaj, Dan Voiculescu a spus că l-a cunoscut pe acesta în urmă cu 20 de ani, iar de atunci nu a mai stat de vorbă cu el.

„L-am cunoscut acum 20 de ani, împreună cu 30 de oameni de afaceri. Nu am discutat niciodată afaceri cu Nelu Iordache”, a spus Voiculescu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri