Instanţa Supremă a decis definitiv că procurorii din dosarul 10 august nu au încălcat legea

Data publicării:
proteste 10 august 2019 - ganea 20190810195725_OGN_4433-01
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Magistraţii instanţei supreme au decis, definitiv, că procurorii militari Gheorghe Cosneanu şi Codruţ Mihalache nu au săvârşit abatere disciplinară în privinţa dosarului 10 august 2018 respingând recursul Inspecţiei Judiciare faţă de o decizie a CSM.

„Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Inspecţia Judiciară împotriva hotărârii nr. 3P din 3 aprilie 2019, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori în materie disciplinară în dosarul nr. 5/P/2019. Definitivă”, se arată în minuta magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Este vorba despre recursul faţă de o decizie a procurorilor CSM, din 3 aprilie, prin care a fost respinsă acţiunea disciplinară efectuată de Inspecţia Judiciară pe numele procurorilor militari Gheorghe Cosneanu şi Codruţ Mihalache.

Inspecţia Judiciară a efectuat, în octombrie 2018, verificările pe numele procurorilor militari Gheorghe Cosneanu, Codruţ Mihalache şi Bogdan Pîrlog, aceştia fiind cercetaţi pentru încălcarea dispoziţiilor privind repartizarea aleatorie a dosarului din 10 august.

Procurorii militari au fost cercetaţi pentru că ar fi încălcat ordinele şi procedurile interne privind ancheta protestului din 10 august 2018. Concret, aceştia au instrumentat cauza protestului înainte ca dosarul să fie preluat de către secţia militară din cadrul Parchetului General.

După mutarea dosarului la Parchetul General, aceştia s-ar fi ocupat în continuare de caz, fiind delegaţi la Parchet, deşi un ordin interzice acest lucru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri