Instanţa supremă discută joi cererile de arestare pentru Ioan Adam şi Ion Diniţă

Data publicării:
ion dinita mediafax crop2-2

 

Propunerile de arestare preventivă au fost formulate după ce plenul Camerei Deputaţilor a avizat, marţi, arestare preventivă a deputatului PSD Ioan Adam şi a deputatului PC Ion Diniţă, în cele două dosare de la Direcţia Naţională Anticorupţie în care aceştia sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie.

Deputatul PSD Ioan Adam a rămas fără imunitate

Deputații Ion Diniţă și Mircea Roșca au rămas fără imunitate

Ioan Adam este urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, constituire a unui grup infracțional organizat şi trei infracțiuni de cumpărare de influență, în dosarul privind retrocedarea ilegală a peste 43.000 de hectare de pădure.

În acest dosar sunt arestaţi preventiv fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, şi Paltin Sturdza, beneficiarul celor peste 43.000 de hectare pădure.

Deputatul PC Ion Diniţă este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în dosarul lui Aristotel Căncescu, după ce Consiliul Judeţean Braşov ar fi fost prejudiciat, în urma plăţilor nelegale făcute firmei parlamentarului, cu peste 7,6 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri