Instanţa supremă judecă cererea de arestare a lui Mircea Cosma. El s-a internat, după ce i-a expirat ordonanţa de reţinere

Data publicării:
mircea cosma crop

ACTUALIZARE 19.00 Mircea Cosma a fost arestat la domiciliu pentru 29 de zile. DNA va face recurs.

ACTUALIZARE 17.20 Președintele Consiliului Județean Prahova a ajuns din nou la spital. 

Surprinzător este faptul că Mircea Cosma a ajuns la Ploieşti pe targă, deşi la plecarea din Bucureşti nu părea să se simtă rău. Ba chiar, la ieşirea din sala de judecată, a stat de vorbă cu jurnaliştii.

Daniel Nicolae, directorul Ambulanţei Prahova, este cel care i-a administrat tratamentul pe durata cât Mircea Cosma a stat la Înalta Curte. El a declarat la Digi24 că bolnavul este în stare instabilă, din cauza unor dureri precordiale. „E în evidență și face tratament pentru hipertensiune. Are in antecedente un accident cerebral. Are un cumul de patologie care se poate agrava. Colegii au recomandat acest tratament și trebuie supravegheat de un medic”, a spus Daniel Nicolae.

Întrebat de ce a fost necesară chiar prezența sa, a răspuns că a fost „în tură”, iar un alt coleg era plecat cu un infarct la București. Urmăriți ale explicații ale medicului în materialul video de mai sus.

ACTUALIZARE 15.55. Mircea Cosma a părăsit sediul instanţei supreme, însoţit de o asistentă medicală. El a spus că va pleca la spital, unde va aştepta decizia instanţei. Totuși, el nu părea să se simtă foarte rău și a stat chiar de vorbă cu jurnaliștii.


Mircea Cosma a fost adus în jurul prânzului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Când a coborât din maşina care l-a adus de la Ploieşti, Mircea Cosma avea montată o perfuzie, pe care o ţinea un asistent medical.

Comisia de medici cardiologi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti care l-au consultat pe Mircea Cosma a decis că acesta poate fi externat din această unitate sanitară, recomandarea fiind ca şeful CJ Prahova să fie transferat la Spitalul Penitenciar Jilava, în cazul în care va fi arestat.

Oficialul prahovean a fost reţinut ieri pentru 24 de ore, la Ploieşti, însă în loc să ajungă în arest, a fost internat în spital, după ce a acuzat o stare de rău.

Procurorii cer şi arestarea fiului lui Mircea Cosma, deputatul PSD Vlad Cosma. Luni, deputaţii jurişti vor decide dacă sunt de acord să îi ridice imunitatea, pentru a putea fi arestat.

Vlad şi Mircea Cosma sunt urmăriţi penal pentru trafic de influenţă, fiind acuzaţi de DNA că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, denunţători în cauză.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri