Instanţa supremă: Toni Greblă va fi cercetat în libertate

Data publicării:
Toni Grebla la DNA-Mediafax Foto-Octav Ganea 1

 

Toni Greblă va fi cercetat în libertate - MediafaxFoto

Judecătorii instanţei supreme au decis să respingă propunerea procurorilor anticorupţie de arestare la domiciliu a lui Toni Greblă.

El este acuzat de anchetatori de trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Decizia de miercuri nu este definitivă, motiv pentru care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) o pot contesta.

Toni Greblă a fost reţinut, în urmă cu o zi, iar ordonanţa în cazul său a expirat înainte ca judecătorii să emită o soluţie în cazul propunerii anchetatorilor, motiv pentru care fostul judecător al Curţii Constituţionale (CC) a aşteptat sentinţa acasă.

Procurorii DNA îl acuză pe Greblă că, după efectuarea percheziţiilor domiciliare la ferma sa, fostul judecător CC şi-a continuat activitatea infracţională şi a făcut demersuri de valorificare a foloaselor necuvenite obţinute din infracţiunea de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri