INTERCEPTĂRI. Deputatul prins în timp ce lua mită: „La orice partid se cere niște bani”

Data publicării:
Gheorghe Coman-Mediafax Foto-Ciprian Sterian

În referatul care a ajuns pe masa parlamentarilor sunt enumerate motivele, bazate pe interceptările efectuate de oamenii legii, pentru a solicita ridicarea imunității.

În dosar apar numele mai multor lideri ai Partidului Conservator, printre care și cel al președintelui fondator, Dan Voiculescu, al președintelui PC, Daniel Constantin, ministru al Agriculturii, și al vicepreședintelui PC, Maria Grapini.

Procurorii susţin că deputatul prins în flagrant îi asigura pe cei care îi finanţau evenimentele că îl poate influenţa pe ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Le spunea că vor primi funcţii, alocate potrivit algoritmului politic de la nivelul Partidului Conservator.

Gheorghe Coman: Io am bătut palma sută la sută! Io ştiu ce vorbesc! Da' io trebuie să fac şi io treabă! Că dacă io nu fac treabă, ăştia zic „Bă, tu ce faci aici?”.

Denunţător: Ţi-a mai reproşat ceva, că mă ţii în funcţie şi n-am ajutat cu nimic?

Gheorghe Coman: Nu, nu mi-a zis nici... Mi-a zis atuncea la-nceput ,,Bă, tu n-ai...” Ei mi-a zis aşa! Daniel (Constantin – n.r.) mi-a zis aşa! Cică ,,domnule, da' dumneata ţi-ai pus director!” - ,,Da!” ,,Pi şi ce vii la noi şi spui că nu ştiu ce? Pi hai să discutăm omeneşte! Nu, nu-ţi convin, schimbă-i mâine!” Aşa mi-a zis direct!

Sursa: Referatul DNA

Se mai lăuda, susţine DNA, că din suma de 3.000 de lei primită de la cel care l-a denunţat la parchet va achita nota de plată şi pentru ministrul pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, Maria Grapini.

Gheorghe Coman: Băi Cipriane, şi-ţi mai spun şi altceva şi cu asta am...să-ţi spun...ăăă....ca la orice partid se cere nişte bani că nu mă feresc de tine, mi-a cerut nişte bani ăştia... (neinteligibil)... şi organizarea uite a venit oameni, acuma vine Grapini, tre să-i fac masă cu aia...eu de unde să plătesc?

Sursa: Referatul DNA

Şi fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, ar fi urmat să fie invitat la masă de deputatul de Buzău.

Gheorghe Coman: Eu acuma ca să fac alegerile astea şi oamenii pe care-i am acuma, oamenii care vin de la Bucureşti, în primul rând vine şi Voiculescu, atenţie, eu oamenii ăştia tre să-i ţin o noapte la hotel, nu pe toţi, oamenii ăştia cu mâncare cu tot mă costă o grămadă de bani. Pe mine conferinţa asta judeţeană mă costă, să nu exagerez, în jur la 300 de milioane! Nimeni nu mă ajută!

Sursa: Referatul DNA

Daniel Constantin: „Nimeni din conducerea PC nu i-a cerut lui Coman nici măcar un covrig”

Preşedintele PC, Daniel Constantin, al cărui nume apare în stenogramele din referatul procurorilor DNA în cazul Coman, a declarat că nimeni din conducerea partidului nu i-a cerut lui Gheorghe Coman „nici măcar un covrig” şi că este bine că instituţiile şi-au făcut datoria.

„Nimeni din conducerea PC nu i-a cerut lui Coman nici măcar un covrig. Este ruşinos ce a făcut şi confirmă concluzia la care ajunsesem şi noi: că e o persoană de o calitate îndoielnică. Din acest motiv, am şi refuzat să particip la alegerile la care mă invitase. Dar ce a putut să facă întrece orice închipuire. E bine că instituţiile abilitate şi-au făcut datoria”, a declarat Daniel Constantin, potrivit Mediafax.

Deputaţii jurişti au amânat pentru săptămâna viitoare cererea de arestare facută de procurori pe numele parlamentarului PC Gheorghe Coman. Luni dimineaţă, deputatul prins în urmă cu două zile în flagrant luând mită va fi audiat de colegii săi, la Comisia juridică.

El a reuşit să fugă înainte de a fi reţinut, susţin procurorii DNA însă a fost filmat luând banii. Procurorii au început urmărirea penală şi au cerut Camerei Deputaţilor procedură de urgenţă pentru ridicarea imunităţii.

Maria Grapini: „Habar nu am cine este acest Coman”

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a negat orice implicare în scandalul mitei de care este acuzat deputatul PC Gheorghe Coman.

„Acest om a venit de la PP-DD, eu nu am scos două vorbe cu el. Cei care fură, care înșală și care iau mită se pot folosi de numele oricui. Mă surprinde, dar înseamnă că e tipul clasic de om care din asta trăia. M-am întâlnit cu el doar de câteva ori la biroul politic. Nu știu cum a ajuns să vină la PC. Habar nu am cine este acest Coman. Nu scotea o vorbă în ședințe, probabil pentru că vorbea mai prost. Am primit doar referințe negative despre el de când a venit la noi. Noi l-am suspendat din partid. Și chiar dacă scapă de DNA, propunerea mea e să fie exclus din partid. Nu pot fi coleg cu o asemenea persoană”, a spus la Digi24 Maria Grapini.

DIGIVOX. Fotografii cu ministrul Grapini, alături de Gheorghe Coman

O telespectatoare a trimis redacției Digi24 mai multe fotografii în care parlamentarul Gheorghe Coman apare alături de Maria Grapini.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri