INTERCEPTĂRI. Detalii din dosarul „Euro pentru romi”

Data publicării:
madalin voicu crop agerpres-3

„Problema cu intervenţiile mele erau legate de un telefion dat domnului Teodorovici rugandu-l să-l primească pe domnul deputat Păun, nu mergând eu acolo. Chestie care s-a întâmplat după care lucrurile au decurs normal. Eu în principiu nu am făcut decât să ajut”, declara Mădălin Voicu.

Interceptările arată că o astfel de întrevedere a şi avut loc.

Mădălin Voicu: Da, cumetre.

Nicolae Păun: (...) Nu poţi să suni la Finanţe acum să mă mai primească, să mai stau o dată de vorbă cu el legat de-o treabă?

M. Voicu: Băi, pot să-l sun să te programeze.

N. Păun: Şedinţa de Guvern e mâine, nu?

M. Voicu: Da. Şi e şi plen mâine. Îl sun astăzi ca să te programeze şi te anunţ, da?

N. Păun: Îhâm. Cinci minute.

M. Voicu: Da, mă, înţeleg. Dacă poate să te primească azi, te sun imediat.

N. Păun: Exact. Bun.

M. Voicu: Bine. Ce telefon ai, f...m-aş pe el!

N. Păun: Da, da, da, te aud.

M. Voicu: Deci, du-te acuma, te aşteaptă.

N. Păun: Mă duc acum.

Deşi preşedinte al Partidei Romilor pe listele căreia a intrat în parlament, Nicolae Păun pare puţin deranjat de cei pentru care a şi contractat fonduri europene. Procurorii spun că 27 de milioane de lei au intrat în buzunarele deputatului, nu în integrarea romilor.

Păun Nicolae: Fir-ar ale dracului de proiecte, că v-am spus că astea o să ne...mănâncă capul proiectele astea (...) Că nici ei nu înţeleg şi că erau ăştia îmbrăcaţi prin fuste pe acolo şi întreabă de antreprenoriat social. Şi ea le-a zis, dom-le, dar întrebaţi de antreprenoriat social pe ăştia? Păi, ăştia nu ştiu, se sperie dacă le spuneţi asta. Păi dacă nu ştiu să iscălească.

(Sursa : referat DNA)

Şi gândul că ar putea fi anchetat l-a supărat pe Nicolae Păun.

Mădălin Voicu: Bine, băi, dar ce avem noi de ascuns? Am făcut ceva?

Nicolae Păun: Nu, nu avem nimic de ascuns. Auzi, măi? Fac câţiva ani de viaţă, de pârnaie, dar să moară copiii mei, când ies afară, dacă nu, dau două cuţite în gât la procurori şi mă p.. pe ei.

(Sursa :referat DNA)

Un alt pasaj arată „aprecierea” deputatului faţă de comunitatea pe care o reprezintă.

„Nicolae Păun: Ciorile astea nesimţite. nu ai văzut aşa ceva! Zici că să stai şi să le faci bine şi să alergi că le faci bine şi uite. Nenorociţii naibii!”

(Sursa: referat DNA)

Mii de pagini de probe au avut de studiat deputaţii jurişti pentru a da sau nu aviz de reţinerea şi arestarea celor doi parlamentari. Joi au fost sesizaţi, azi s-au pronunţat şi au votat pentru.

Rezultatul votului e următorul: Pentru reținere. Au fost în sală 19, votul a fost: 10 pentru reținere, 9 împotrivă. Cu privire la arestare au fost 18 în sală, rezultatul e 10 pentru arestare, 8 împotrivă”, spune Ciprian Nica, vicepreşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor.

Mădălin Voicu pare să fi fost afectat de votul colegilor.

Nu pot să dau declaraţii. Avocaţii mei m-au rugat să nu dau declaraţii”, a spus Mădălin Voicu.

Cât despre Nicolae Păun, acesta a fost văzut ultima dată duminică, la Comisia juridică, când şi-a studiat dosarul.

Direcţia Naţională Anticorupţie îi acuză pe cei doi deputaţi de trafic de influenţă, fals în declaraţii, deturnare de fonduri şi spălare de bani. În acelaşi dosar au fost puşi sub învinuire şi fostul şef ANAF, Gelu Diaconu, unul dintre adjuncţii săi, Mihai Vătăşoiu, dar şi soţia lui Mădălin Voicu, Carmen Olteanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri